Care este motivul tânărului

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Puşcaşu, a declarat, vineri, că tânărul şi-a motivat gestul prin imposibilitatea unchiului său de a îngriji acest animal.

Deşi tânărul este deţinător de animale, acest lucru nu l-a determinat să se gândească la consecinţele pe care gestul său le poate avea asupra câinelui abandonat. Pentru fapta sa, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000

de lei, conform art. 26 din Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor ”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Poliţiştii reamintesc că Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor prevede faptul că abandonul şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime faţă de animale şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 3.000 lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Periplu de poveste prin Sighișoara Medievală- sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”

Din păcate, ne confruntăm frecvent cu situaţii în care observăm că grija faţă de animale rămâne o preocupare secundară pentru mulţi cetăţeni.

Odată cu evoluţia societăţii moderne au apărut schimbări şi în domeniul protecţiei animalelor, însă nu toţi se conformează.

Un simplu act precum sterilizarea atunci când nu mai doreşti ca animalele să se reproducă pentru că nu îţi permiţi să le mai îngrijeşti, poate elimina atât problema unor suflete chinuite şi abandonate cât şi problemele morale ale proprietarului ”, a declarat inspector de poliţie Irimia Mădălina Gerlinde, medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, citată în comunicatul menţionat.

Pedepse grele pentru cei care lovesc sau omoară animale

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede majorarea pedepselor şi amenzilor contravenţionale în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale, fiind introdusă în această categorie şi zoofilia.

Citeste si: Alergii vs Covid. Cum diferențiem simptomele

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit documentului adoptat, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: a) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor; b) despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare; c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si