Cu doar câteva zile înainte ca Ulyana Spaschuk, în vârstă de 8 ani, din satul Dmytrivka din regiunea Poltava, să înceapă clasa a III-a, tatăl ei, ofițerul Mykola Spaschuk, care se afla în permisie, a decis să călătorească împreună cu soția sa, Olena, în vestul Ucrainei, pentru a vizita părinții, pe care nu-i mai văzuse de ceva timp.

Citește și: Un nou atac rusesc lângă granița României. Porturile de pe Dunăre, lovite puternic de ruși

Pe data de 26 august 2023, familia se întorcea acasă. Mykola se afla la volanul unei Skoda Octavia Tour, Olena era în scaunul din dreapta al pasagerului, iar Ulyana se afla în partea din spate, în spatele tatălui său. Evenimentul tragic s-a produs în seara târzie, în jurul orei 22:30, pe autostrada Stryi- Izvarine, în apropierea localității Pyatykhatok, atunci când o Skoda Fabia condusă de un șofer în stare de ebrietate a pătruns pe contrasens și i-a lovit frontal.

Fetița se pregătea să înceapă clasa a III-a

"Mama își amintește că se uita la parbriz când a văzut deodată lumina îndepărtată a unei alte mașini, apoi a simțit lovitura",  a povestit Anastasia Spaschuk, fiica cea mare a cuplului, conform jurnaliștilor de la  Obozrevatel.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din cauza coliziunii violente, autoturismul ofițerului a fost proiectat într-un șanț și a răsturnat. Tragic, ofițerul a pierit pe loc, în timp ce Olena și fiica lor au fost transportate la Spitalul Regional de Copii.

Citește și: "Războiul nuclear e consecința inevitabilă a invaziei din Ucraina", spune un general rus

Mama fetiței în vârstă de 8 ani își amintește că, în ciuda situației, Ulyana avea ochii deschiși și respira.

Copila a fost internată la secția de terapie intensivă, dar, din nefericire, doar câteva minute mai târziu, medicul a părăsit sala și a comunicat Olenei că micuța ei a decedat. În acel moment, femeia a suferit un accident vascular cerebral și a fost internată la secția de terapie intensivă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La locul tragediei, polițiștii au găsit mai multe cutii de bere și pungi de chipsuri

În acest moment, șoferul responsabil de nenorocire, un bărbat în vârstă de 30 de ani cu numele de Yuriy S., se află în arest preventiv pentru o perioadă de două luni, fără posibilitatea de a plăti o cauțiune.

Citește și: Marcel Ciolacu infirmă faptul că dronele rusești au căzut pe teritoriul României. „În acest moment, nu se confirmă această informaţie. Eu am informaţiile de la ministrul Apărării''

Potrivit informațiilor furnizate de polițiști, individul în vârstă de 30 de ani se afla sub influența alcoolului atunci când a intrat cu mașina pe contrasens și i-a lovit violent pe cei doi.

Acesta risca o pedeapsă cu închisoarea între 7 și 12 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si