Viorel Cernea, 62 de ani, este un fost postas, din agnita, Sibiu, care a a iesit la pensie pe caz de boala. Barbatul este dependent de dializa.

Sambata dimineata, a ajuns cu ambulanta la Sibiu, la dializa, unde a stat pana la pranz. Potrivit adevarul.ro, in timp ce facea dializa la un centru privat, a inceput sa se simta rau, iar coordonatorul a decis sa il trimita la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta pentru investigatii.



”Pe timpul dializei nu mai aveam aer. După ce m-au decuplat de la aparate mi-au făcut trimirere la Urgenţă pentru a face analize”, povesteşte bunicul.

O data ajuns la spital, batranului i se ia sange pentru analize si i se fac radiografii. Medicul decide ca este nevoie si de un consult de cardiologie, drept urmare bolnavul este dus pe carucior de catre un brancardier, la Urgenta Cardiologica, aflata intr-o alta cladire.

"Aici mi-au spus că e un singur doctor, să aştept până vine că are o urgenţă. Să fi fost pe la ora 4. Brancardierul m-a lăsat cu căruciorul pe hol la Cardiologie. A trecut cam o oră, a apărut alt cărucior, cu pacientă, cu o femeie brancardier. A intrat înainte, pe mine m-au lăsat pe hol. Doctorul a plecat iarăşi, a ieşit asistenta, mi-a spus  «Ce vreţi, să vă consult eu, dacă doctorul nu este?»”, povesteşte, încă şocat de experienţa trăită, bunicul.
La un moment dat, s-a trezit lângă el cu brancardierul care îl adusese, îmbrăcat în haine de stradă, terminase serviciul, pleca acasă. ”N-aţi intrat încă?”
.

Intr-un final, a fost consultat pe la ora 19 de un medic, care i-a dat o trimitere pentru un consult de boli pulmonare, apoi s-a intors la urgente.

"Am mai stat la Urgenţă încă vreo oră, apoi m-a chemat doamna doctor, să mă duc acasă.
Cu ce să mă duc acasă? Nu am bani, aici nu am pe nimeni, ce să mă ştiu face?”, povesteşte bunicul.


Neavand cu ce sa plece acasa, dupa 8 ore petrecute prin spital, Viorel Cernea s-a asezat pe un scaun la Urgente. ”M-am aşezat pe scaune, crezând că vine cineva. M-am gândit la urmă că dorm acolo, pe hol la Urgenţă. După aia am zis că poate ies în curtea spitalului, în parc acolo la spital sunt bănci, mă gândeam că mă duc şi mă pun acolo, până dimineaţă”, povesteşte bunicul.

In tot acest timp, familia de la Agnita il cauta cu disperare. Fiica acestuia a sunat de mai multe ori la spital ca sa afle unde e tatal ei, dar cei de la Urgente si Cardiologie i-au spus ca barbatul a plecat.

Din fericire, cumnatul sotilor Cernea, care locuieste in Sibiu, s-a decis sa mearga la spital si sa il caute. L-a gasit pe barbat la 1 noaptea pe scaunul de la urgente.

Citeste mai departe ce au spus reprezentantii Spitalului din Sibiu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

FOTO Ramona Găină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si