Ratelband argumentează că, dacă unei persoane i se permite să îşi schimbe legal sexul, atunci ar trebui să i se permită şi lui schimbarea datei de naştere, deoarece medicii i-au spus că are corpul unui bărbat de 45 de ani, potrivit BBC.

Antreprenor şi autor de cărţi de dezvoltare personală, Emile Ratelband a dat în judecată autorităţile locale, după ce acestea au refuzat să-i modifice vârsta în documentele oficiale.

Cazul Ratelband a ajuns acum la o instanţă din oraşul Arnhem, provocând controverse în Olanda. Emile Ratelband s-a născut la 11 martie 1949, dar spune că se simte cu cel puţin 20 de ani mai tânăr, drept pentru care doreşte ca noua sa dată de naştere să fie 11 martie 1969.

„M-au consultat medicii şi ce arată analizele? Vârsta mea biologică este de 45 de ani. La vârsta de 69 de ani, sunt limitat. Dar, dacă am 49 de ani, pot să îmi cumpăr o casă nouă, să conduc o altă maşină şi să muncesc mai mult.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Când sunt pe Tinder şi spun că am 69 de ani, nu primesc nici un răspuns. Când voi avea 49 de ani, cu faţa pe care o am, voi fi într-o poziţie de invidiat. Dacă transsexualii pot să îşi schimbe genul pe certificatul de naştere, atunci, în acelaşi spirit, ar trebui să fie loc şi de schimbarea vârstei”, a declarat bărbatul.

Olandezul afirmă că este discriminat din cauza vârstei şi că el se confruntă cu probleme îîn fiecare zi.

El se plânge că firmele sunt reticente să angajeze pe postul de consultant pe cineva aflat la vârsta pesionării.

Emile Ratelband spune că mutarea lui ar fi, de asemenea, o veste bună pentru guvern, deoarece astfel bărbatul ar fi obigat să renunţe la pensie până la atingerea noii vârste de pensionare.

Judecătorul de caz a afirmat că are înţelegere pentru Emile Ratelband, dar a adăugat că în calea acordării dreptului de schimbare a vârstei stau obstacole practice, deoarece modificarea datei naşterii ar însemna efectiv ştergerea – din punct de vedere legal – a unei părţi din viaţa persoanei.

Instanţa urmează să ia o decizie în acest caz în termen de patru săptămâni.

 

Sursa: Incredibilia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si