In articol:
- Un bărbat din Botoșani a fost șantajat și agresat de alte două persoane
- Polițiștii desfășoară zeci de percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, fiind vizat un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni în domeniul managementului deşeurilor
- Activitatea grupului s-ar fi bazat pe segmentul managementului deşeurilor nepericuloase
Un bărbat din Botoșani a fost șantajat și agresat de alte două persoane
“Din cercetări, a reieşit faptul că din luna noiembrie 2022 şi până în prezent, un tânăr, de 31 de ani, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către concubina sa, de 25 de ani şi ar fi beneficiat de foloase materiale de pe urma acestei activităţi.
Citește și: Un bărbat a fost reținut, după ce a abuzat o femeie și a obligat-o să aibă o relație cu el două luni de zile
Cei doi vor fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă, iar în total 20 de persoane au fost duse la sediul poliției pentru audieri.
Polițiștii desfășoară zeci de percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, fiind vizat un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni în domeniul managementului deşeurilor
Suspecții ar fi menţinut monopolul şi controlul asupra circuitelor financiare şi funcţionale asociate procesului de salubrizare la nivelul judeţului Argeş pentru a obține avantaje financiare necuvenite.
Citește și: VIDEO- Rapper-ul Moș Martin- plângere penală pentru agresiune
”La data de 21 martie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, pun în aplicare 33 de mandate de percheziţii domiciliare, în judeţele Argeş, Ilfov, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.
Citește și: Un bărbat din Brașov a amenințat cu moartea o angajată, dar și pe colegii acesteia. Individul a fost reținut
Activităţile se desfăşoară într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de delapidare, înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, instigare la fals intelectual, colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care poate provoca o daună semnificativă calităţii aerului, calităţii solului sau calităţii apei ori animalelor sau plantelor, deturnarea licitaţiilor publice şi îngroparea deşeurilor”, anunţă IGPR.
Activitatea grupului s-ar fi bazat pe segmentul managementului deşeurilor nepericuloase
Aceștia ar fi raportat deșeurile ca fiind reciclate pentru îndeplinirea obligaţiilor anuale asumate faţă de producătorii de deşeuri, deși aceste cantităţi nu au existat în realitate şi care au fost facturate în mod fictiv ca fiind vândute/predate către diverşi reciclatori/colectori.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Astfel, gruparea ar fi obținut avantaje financiare necuvenite prin menţinerea monopolului şi controlului asupra circuitelor financiare şi funcţionale asociate procesului de salubrizare la nivelul judeţului Argeş şi prin delapidarea bugetelor locale şi naţionale, scrie News.ro.