Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost semnalat, sâmbătă, că într-un bloc de locuințe situat la marginea orașului Drobeta-Turnu Severin este ținut captiv un struț.

Oamenii legii din Drobeta-Turnu Severin și reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, au efectuat verificări și au au stabilit că un cetățean în vârstă de 30 ani deținea struțul într-o încăpere din apartament.

Citeste si: O adolescentă de 15 ani a fost bătută de alte două colege chiar în parcarea școlii

Bărbatul va trebui să plătească 3000 de lei că a ținut struțul în garsonieră

„În cauză, s-a aplicat sancțiune contravențională în valoare de 3000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/ 2004, privind protecția animalelor, raportat la Norma nr 21/ 2003. De asemenea, reprezentanții instituțiilor care au efectuat verificările i-au pus în vedere celui în cauză să întreprindă măsurile necesare pentru deținerea legală a struțului”, meționează Poliția Mehedinți, conform Mediafax.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Surse locale precizează că struțul este al unei familii care a susținut că are pasărea de când era pui. Inițial, l-au avut în curtea unei case din Drobeta Turnu-Severin. Apoi, pentru ca i-au reclamat vecinii, l-au mutat într-o garsonieră.

Reprezentanții DSV Mehedinți spun că struțul era hrănit corespunzător, dar nu avea spațiu, așa că proprietarului i s-a pus în vedere să mute struțul înapoi la curte.

Citeste si: Grevă STB, 22 ianuarie. Protestatarii i-au „pedepsit” pe colegii care au ieșit pe traseu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si