Jandarmii aflati in dispozitiv de paza si protectie la Palatul de Justitie din Galati au observat, in noaptea de miercuri spre joi, prin sistemul de supraveghere video, cum un barbat a escaladat gardul institutiei si a intrat in curtea interioara, se arata intr-un comunicat transmis, joi, de Jandarmeria Galati.

Jandarmii l-au prins de barbat, iar in urma perchezitii corporale au gasit mai multe telefoane mobile, o surubelnita, un briceag cu lama de 18 centimetri si un levier.

Barbatul a refuzat sa faca declaratii cu privire la motivul prezentei in curtea interioara a Palatului de Justitie si la activitatile pe care intentiona sa le desfasoare acolo.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Jandarmii i-au intocmit proces verbal de sanctionare contraventionala cu o amenda in valoare de 1.500 de lei pentru patrunderea in sediile autoritatilor publice, cu incalcarea normelor legale de acces, totodata fiind intocmit si proces verbal de depistare, barbatul si bunurile gasite asupra sa fiind predate politistilor, pentru continuarea cercetarilor.

In acest caz, potrivit purtatorului de cuvânt al Politiei Judetene Galati, Andreea Rogojina, se fac cercetari in baza Legii 544/2013, conform art.185,

privind introducerea in mod ilicit de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool. De altfel, in aliniatul 1 al articolului se stipuleaza ca introducerea, in mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool intr-un penitenciar, centru de retinere si arestare preventiva, centru de arestare preventiva, centru educativ si centru de detentie, in scopul folosirii lor de catre detinuti, constituie infractiune si se pedepseste
cu inchisoare de la sase luni la trei ani sau cu amenda.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si