Asocierea celor doua medicamente i-a fost fatala. Barbatul a ajuns la spitalul Sf. Spiridon cu hemoragie digestiva superioara si nu a mai putut fi salvat.
Pacientul, in varsta de 66 de ani, suferea de mai multe boli si hemoragia digestiva superioara i-a fost fatala.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
"Pacientul urma un tratament cu anticoagulante. Un anticoagulant a fost prescris de medicul cardiolog in urma unei intervetii chirurgicale pentru implant de stent la inima, iar al doilea coagulant era prescris de medicul ortoped.
Pacientul avea o fractura de bazin si medicul ortoped i-a prescis un anticoagulant, pentru a preveni embolia pulmonara, pacientul fiind obligat sa stea permanent la orizontala. Asocierea celor doua tipuri de coagulante a provocat hemoragie digestiva superioara care a fost fatala pentru bolnav. De cele mai multe ori, bolnavul nu informeaza medicul ca mai are in medicatia pe care o ia zilnic, un anticoagulant. Pacientul vine la ortopedie pentru ca are o fractura si nu informeaza medicul despre medicatia pe care o ia, in cazul de fata coaguantul de la cradiolog.
Pacientii trebuie sa informeze medicul despre medicatia pe care o are. Asocierea de medicamente poate fi, uneori, fatala. Bolnavii ar trebui sa intrebe macar medicul de familie daca poate lua doua sau mai multe anticoagulante", a declarat, pentru bzi.ro, prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.