Un bărbat din Satu Mare a găsit un card bancar pe stradă şi s-a dus la cumpărături cu el.

Totul a funcţionat bine, "norocosul" reuşind să facă 11 operaţiuni cu cardul, până când s-a trezit cu Poliţia la uşă.

Potrivit Portal SM,  incidentul a avut loc în data de 18.04.2023, când individul a găsit cardul și a decis să-l utilizeze fără permisiune.

Folosind funcția contactless, bărbatul a efectuat 11 operațiuni de plată la un magazin, fiecare tranzacție având o valoare de până în 100 de lei ca să nu fie nevoie să introducă PIN-ul.

Ce riști dacă folosești un card bancar găsit pe stradă 

În total, bărbatul a achiziționat bunuri în valoare de 626,29 de lei. Spre ghinionul său, camerele de supraveghere din magazin au surprins totul.

Când și-a dat seama că nu-și găsește cardul, iar pe extrasul de cont apar plăți care nu îi aparțin, proprietarul cardului a mers la Poliție.

După ce au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazin, oamenii legii l-au identificat pe bărbat și au mers peste el acasă.

card bancar

Cumpărături de 600 de lei cu cardul altei persoane!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ce s-a trezit cu Poliţia la uşă, bărbatul și-a recunoscut fapta și a decis să restituie atât cardul, cât și suma utilizată.

În urma recunoașterii faptei, proprietarul cardului a decis să îl ierte şi şi-a retras plângerea.

Citește și: Pensie mai mare cu 1.400 de lei după recalcularea din septembrie 2024. Demonstrația făcută de șeful Casei Naționale de Pensii

Sătmăreanul a avut noroc și a scăpat de un dosar penal pentru infracţiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Atenție la plățile cu cardul în magazine

Nu trebuie neapărat să îți pierzi cardul ca să te trezești cu banii lipsă din cont. Hoții s-au specializat și îți pot fura datele atunci când plătești cu cardul contactless.

Oamenii s-au trezit fără bani în conturi după ce au căzut victimele acestei metode ingenioase.

Dacă plătiți în magazine prin contactless sau cu un cititor de carduri, fiți în gardă. Dacă nu sunteți atent, după ce vă accesați contul bancar, s-ar putea să îl găsiți gol.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Poliția lansează un avertisment împotriva skimming-ului- o metodă de furt al datelor cardurilor de plată.

Metoda de fraudă în sine nu este nouă, hoții o foloseau în special la bancomate. De ceva timp, aceștia o folosesc și în magazine, conform Newsweek.

Metoda presupune realizarea unei copii a cardului de către vânzătorul din magazin sau de către o altă persoană care a intrat temporar în posesia cardului.

Copiile pot fi utilizate numai pentru cardurile care nu necesită autorizare prin PIN și numai în cazul plăților pentru bunuri și servicii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si