Bărbatul ar fi cumpărat lupoaica în urmă cu doi ani, pe când era doar un pui, de la un pădurar din zonă şi a crescut-o ca pe un câine. 

Citeste si: Aplicația care oferă indicii despre starea de sănătate a pisicilor

Animalul era bine îngrijit

Poliţiştii şi sătenii confirmă că animalul era bine îngrijit.

Având în vedere că au găsit lupul pe 18 decembrie, două zile mai târziu animalul era tot în custodia celui care îl deţinea în mod ilegal, din cauza unor „bâlbe” de comunicare instituţională.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oamenii legii au âncercat în weekend  să ia legătura cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Suceva, care ar fi trebuit să se deplaseze în gospodăria din Straja pentru a prelua şi transfera animalul într-o Grădină Zoologică. În zadar au făcut demersurile pentru că n-au reuşit să dea de angajaţii instituţiei de mediu.

Citeste si: VIDEO| Amenzi usturătoare pentru hrănirea porumbeilor. Ce oraș a luat această măsură

,,Noi nu suntem plătiţi ca să stăm peste program''

Contactată telefonic, şefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat că instituţia asigură permanenţă şi în zilele nelucrătoare, persoana de serviciu putând fi contactată pe telefon, care este afişat şi pe site-ul instituţiei.  Poliţiştii n-ar fi sunat la numărul indicat şi nici n-ar fi încercat să ia legătura cu Garda de Mediu prin 112, ci au transmis o solicitare prin fax, pe data de 18 decembrie.

„Nu stă nimeni în sediu în weekend. Noi nu suntem plătiţi ca să stăm peste program şi cu toate acestea intervenim ori de câte ori suntem solicitaţi. Am primit un faxul astăzi şi am acţionat”, a declarat Adriana Iordache.
Ea a precizat că, în cursul zilei de luni, 20 decembrie, a luat legătura cu Primăria Rădăuţi pentru a transfera lupoaica în Grădina Zoologică din localitate. Operaţiunea se va concretiza abia în cursul zilei de marţi, 21 decembrie.

Citeste si: Un pui de pisică a căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri, fiind salvat de pompierii din Braşov- VIDEO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si