Accidentul a fost vazut de mai multi parapantisti, care s-au adunat, duminica, pe muntele Sumuleu, in judetul Harghita, ca sa zboare cu parapanta.

Parapantistul si instructorul Sarig Istvan, sportiv cu o vasta exerienta de zbor si nenumarate podiumuri de premiere la competitiile de profil, a fost printre cei care au zburat, duminica, la Sumuleu-Ciuc si a vazut accidentul. In opinia acestuia, a fost vorba despre o eroare de pilotaj.

"A cazut de la inaltime, conditiile de zbor erau bune, dar era foarte frig si frigul ingreuneaza functiile motrice ale pilotului. Dar nu cred ca accidentul s-a produs in principal din cauza frigului, ci a fost mai degraba o eroare de pilotaj, a facut o spirala accentuata la aterizare si nu a mai putut controla parapanta. Dupa parerea mea, a fost suta la suta o eroare de pilotaj, o greseala de neexplicat pentru un parapantist cu minimum patru ani de experienta, cum este el”, declarat pentru News.ro Sarig Istvan.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, Alina Ciobotariu, a afirmat ca accidentul a fost anuntat prin 112, iar barbatul ranit a fost preluat de o ambulanta SMURD si transportat la

Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, acuzand dureri la o mana si de spate.

"Pacientul a suferit multiple leziuni in urma caderii cu parapanta, o fractura deschisa de antebrat, o posibila leziune de bazin si de coloana lombara, rezultatele examinarilor radiografice si computer tomograf fiind in curs de interpretare. Este stabil hemodinamic si se afla in observare la Unitatea de Primiri Urgente, urmand a se lua decizia in functie de rezultatul examinarilor”, a precizat dr.

Demeter Ferenc, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Miercura Ciuc.

Potrivit sursei citate, viata parapantistului nu este pusa in pericol, fiind stabil din punct de vedere cardiac si respiratoriu.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si