Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, magistrații au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un barbat suspectat, care în prezent se află în stare de reținere.

Citeste si: 14 turiști, printre care și un bebeluș, salvați după ce au căzut într-un lac înghețat

Vâlceanul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, toate în formă continuată.

Escrocheria bărbatului a durat 8 luni de zile

Potrivit oamenilor legii, în perioada 5 august 2021-14 martie 2022, vâlceanul, profitând de lipsa cunoștințelor de specialitate în ceea ce privește folosirea aplicațiilor de internet banking.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO |OZN, filmat deasupra unei localități din România. Localnicii au transmis că este vorba despre extratereștri

Bărbatul ar fi reușit astfel să inducă în eroare mai multe persoane vătămate, printre care 7 pensionari, dar și 3 societăți de creditare, prin manopere frauduloase, constând fie în donarea unor aplicații de mobile banking, fie prezentându-se ca funcționar bancar.

Valoarea totală a fraudelor comise se ridică la suma de 50.293 lei și 3.010 euro

Vâlceanul ar fi reușit să obțină mai multe credite online în numele altor persoane fizice fără consimțământul acestora, ar fi accesat fără drept aplicațiile bancare și conturile persoanelor vătămate și ar fi transferat în conturile lui sume importante de bani din conturile victimelor.

Citeste si: Descinderi la una dintre cele mai temute grupări din Capitală. Mascații au intervenit în forță

Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

Citeste si: Nicolae Ciucă: „Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim. Crearea de noi locuri de muncă reprezintă un element central al agendei Guvernului”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si