Un bărbat este cercetat de polițiștii din Botoșani pentru cuparea urechilor și tăierea cozii la trei câini din rasa ciobănesc. Animalele au fost găsite de anchetatori în urma perchezițiilor efectuate.

Citește și: O femeie de 28 de ani, ucisă de o haită de câini fără stăpâni

IPJ Botoșani a transmis, în cursul zilei de miercuri, printr-un comunicat de presă, că polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au făcut două percheziții în județul Botoșani, la o persoană bănuită de comiterea infracțiunilor de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”

.

Citește și: Animalele de la zoo, regim special de iarnă

Trei ciobănești de Asia Centrală au fost supuse chinurilor

„Au fost identificate trei exemplare canine, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de patru luni, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanţă la  nivelul cozilor şi urechilor şi care nu erau identificate prin microcipare şi nu deţineau documente de sănătate veterinară” , a transmis IPJ Botoşani.

Un bărbat de 48 de ani a fost dus la sediul Poliţiei pentru audieri. 

Citește și: Imagini virale. Cum a ajuns o cămilă pe străzile înzăpezite din Cluj (VIDEO)

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind identificarea exemplarelor canine şi a celor privind asigurarea de asistenţă medicală acestora, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 lei. Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcţie de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, a mai precizat sursa citată.

Citește și: Cine este româncă găsită înghețată în zăpadă, alături de trei dintre câinii ei, în Italia

Un român este cercetat după ce a înfometat şi schingiuit peste 30 de câini

Un bărbat în vârstă de 34 de ani este cercetat de polițiștii din Olt după ce  a înfometat şi schingiuit peste 30 de câini, animalele fiind duse la un adăpost specializat.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Cezieni, ar fi supus la suferinţe fizice mai mulţi câini, în comuna Cezieni.

Citește și:  Câini fără stăpân în „Satul fără câini”

Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de schingiuirea animalelor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Federația pentru Protecția Animalelor, mesaj după ce Ana a fost ucisă de o haită de câini: „Sterilizarea în masă este soluția”

„În urma activităților desfășurate în cadrul dosarului penal, la data de 25 ianuarie, poliţiştii au identificat la locuinţa bărbatului, din comuna Cezieni, 32 de câini, de rasă comună, ce nu ar fi fost îngrijiţi corespunzător, aceştia fiind înfometaţi şi schingiuiţi”

a anunţat IPJ Olt.

Citește și:  Măcelar ucis de porcul pe care se pregătea să-l sacrifice în abator

Sursa citată menționează că pentru toţi cei 32 de câini, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au emis câte un ordin de plasare în adăpost, la o asociaţie din judeţul Galaţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si