Salvamontiștii maramureșeni caută încă de duminică seară un bărbat în vârstă de 89 de ani, fără probleme medicale, care a plecat în pădure la cules de ciuperci.

El nu a mai revenit acasă și nici nu a apărut în locul în care era stabilit punctul de întâlnire cu rudele. După 5 ore de la dispariția bărbatului, rudele acestuia au dat alarma sunând la 112.

Bărbatul a fost căutat duminică 

„Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramures s-au constituit în 2 echipe de cautare si au plecat de la baza Cavnic spre zona mentionata mai sus. Vor fi utilizate în cautarea batranului echipamentele din dotarea serviciului, utv-ul pentru deplasarea in zona cu acces dificil precum si drona cu termoviziune si binoclul cu termoviziune si telemetrie”, potrivit Salvamont Maramureș.

Citește și: Apelul halucinant primit de Serviciul Salvamont Neamț: „Am o bombă atașată de corp”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Căutările de duminică au fost întrerupte spre dimineață, după mai bine de 6 ore. Traseul pe care se presupunea că ar fi coborât bătrânul, potrivit spuselor apropiaților, a fost verificat din scoarță în scoarță, inclusiv cu drona cu termoviziune. Din nefericire, salvatorii nu au găsit nimic.

Căutările se vor relua în cursul dimineții de luni, după ce Poliția va face din nou câteva verificări, potrivit sursei menționate anterior.

Apelul halucinant primit de Serviciul Salvamont Neamț: „Am o bombă atașată de corp”

Un cetățean a făcut un apel tulburător. El a sunat la dispeceratul salvamont spunând că este pe heliportul de lângă Cabana Dochia și că are o bombă atașată de corp. 

El i-a informat pe salvatori că dacă nu îl evacuează de urgență, va detona dispozitivul. Salvatorii i-au recomandat persoanei să aștepte, în speranța că, poate, aceasta se va calma. Dar nu a fost așa.

El a continuat să sune, în următoarele minute, la 112 și să alerteze toate instituțiile din SNAU.

Citește și: Un bărbat, aflat la pescuit, s-a înecat în apele Lacul Izvorul Muntelui

După mai multe apeluri, cetățeanul a dispărut în masiv, iar destinația și traseul sunt încă necunoscute. Ulterior, o rudă a cetățeanului a sunat la salvamont, solicitând intervenția, susținând că persoana care a vorbit despre bombă ar fi fost mușcată de o viperă, transmite Serviciul Salvamont Neamț.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si