Conform reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, incidentul dramatic a avut loc pe data de 6 mai 2022, când bebelușul a fost găsit fără suflare lângă mama sa, de către asistentul medical din cadrul instituției de ocrotire.

Citește si: Jaf ca în filme în Constanța. Trei bărbați au fost prinși în timp ce încercau să fure un stâlp de înaltă tensiune

„Vineri, la primele ore ale dimineții, în cadrul programului de vizită, asistentul medical de serviciu a găsit mama dormind, iar sugarul cu vârsta de 3 luni se afla lângă aceasta, fără semne vitale și cu rigiditate cadaverică. A alertat de urgență serviciul 112 și au fost demarate cercetările specifice de către organele competente, urmând a se stabili cu exactitate circumstațele producerii nefericitului incident și măsurile legale care se impun", a menționat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Bebeluș găsit fără viață lângă mama sa minoră. Ce spun oamenii legii vasluieni despre tragedie

„Pe data de 6 mai, la ora 07:45, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată de către o asistentă medicală din cadrul Centrului Maternal nr. 1 Vaslui cu privire la faptul că un minor de trei luni a fost găsit decedat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", a afirmat, pentru Agerpres, Mihaela Manoliu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește si: Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO: Vladimir Putin nu a abandonat planul inițial de a cuceri Kievul

Adolescenta, mama sugarului decedat se afla internată în centrul maternal încă din timpul sarcinii, deoarece aceasta nu a avut sprijinul familiei. La scurt timp după ce bebelușul ei s-a stins din viață, tânăra a fost transferată în alt serviciu social și a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică. 

Citește si: Țara noastră are nevoie de peste 50.000 de asistenți medicali. Spitalele nu au bugete pentru salarii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si