Un bebeluș a ajuns la un pas de moarte după ce a fost infectat cu Covid-19. O echipă de medici au lucrat pentru ca micuța să fie salvată. Aceasta este din Suceava și a fost internat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Citește și: Crește numărul infecțiilor respiratorii. INSP a publicat raportul privind cazurile de gripă în perioada 6-12 februarie

„Am tratat-o de roșu în gât. În ziua vaccinului a strănutat parcă de două ori. Tot am mers la vaccinul de două luni. Am venit acasă, a mâncat, a dormit, iar seara, la ora 23.00, a făcut temperatură 38,2 grade Celsius și i-am dat ce mi-a prescris medicul. Dimineață a vomitat de trei ori și am zis să mergem la spital, pentru că este ceva în neregulă. Ne-a internat, ne-a pus tub de oxigen și ne-a trimis la Iași. Ea a venit cu elicopterul, iar eu am venit cu mașina personală, cu soțul. Am găsit-o aici intubată. Am înțeles că a venit în stop cardiorespirator. A stat nouă zile în spital. A făcut plasmafereză și transfuzii de sânge”, a spus mama fetiței.

Citește și: Un medic de familie a luat mită de peste 900 de ori pentru a atesta în fals vaccinarea unor persoane

Copilul are două luni

„Este cazul unui sugar, în vârstă de patru luni în prezent, care s-a internat în spitalul nostru în urmă cu mai bine de o lună. A fost internat prin transfer de la Spitalul din Suceava, cu stare generală gravă, cu sepsis punct de plecare pulmonar, motiv pentru care a necesitat tratament în secția de Terapie Intensivă, unde mult timp a fost intubat.

În momentul internării, nu am observat infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar analizele efectuate în timpul spitalizării au evidențiat trecerea prin boală”, explică prof. dr. Laura Trandafir.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un medic de familie a luat mită de peste 900 de ori pentru a atesta în fals vaccinarea unor persoane

Medicii specialiști spun că părinții trebuie să fie atenți la simptomele asteniei de primăvară care pot fi confundate cu cele de la boala Covid-19 și invers.

„Pot prezenta şi copiii sănătoşi simptomatologie specifică acestei boli, dar, în general, formele grave sunt întâlnite la copiii cu malformaţii congenitale cardiace. Dacă se asociază şi obezitate, şi diabet... Ceea ce ne poate atrage atenţia ar fi următoarele: o astenie, o oboseală, dificultăţi în respiraţie. Să fim atenţi la toate aceste aspecte”, explică dr. Alina Costina Luca.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Un copil de șapte ani, internat cu o boală extrem de rară. Care sunt simptomele

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si