Bebelusul este internat la Maternitatea ”Cuza Voda” din Iasi. Potrivit unor reprezentanti ai unitatii medicale, bebelusul are o infectie nosocomiala.

"Copilul adus de la Neamt are Klebsiella, este o infectie nosocomiala. Copilul este intr-o stare stabila, respira singur si asteptam sa creasca", a spus un medic al Maternitatii ”Cuza Voda” din Iasi/

La randul sau, directorul medical al maternitatii iesene, Maria Stamatin, a declarat, duminica, pentru News.ro, ca bebelusul nu tolereaza mancarea, fiind alimentat pe vena, dar starea acestuia este stabila.

Cei doi bebelusi gemeni au fost nascuti prematur la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt, in 9 iulie, in urma unei operatii de cezariana. Dupa cateva zile de la nastere, unul dintre bebelusi a murit.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Conform presei locale, reprezentantii spitalului din Piatra Neamt au declarat ca, imediat dupa nastere, gemenii au fost pusi pe terapie intensiva in sectia de neonatologie, sub tratament de specialitate, respectiv pe antibioterapie de protectie.

Medicii de la Piatra Neamt au precizat ca ”terapia antibacteriana aplicata a fost pentru o infectie”, scrie presa locala.

In aceste conditii, parintii gemenilor au solicitat medicilor transferul celuilalt copil la un spital din Iasi, insa au fost refuzati.

In cele din urma, familia a reusit sa ia legatura cu un medic de la Spitalul de Pediatrie din Iasi, care a inlesnit transferul.

In urme necropsiei bebelusului decedat, medicii au stabilit ca acesta a murit din cauza unor ”focare hemoragice cerebrale”, despre care reprezentantii Spitalului Judetean Piatra Neamt au spus ca sunt "destul de frecvente la copii nascuti prematur".

Legat de infectia cu Klebsiella, managerul SJU Piatra Neamt a sustinut ca in saptamana in care s-au nascut gemenii DSP a facut un control, iar rezultatele au aratat ca nu exista ”niciun fel de incarcatura bacteriana”:

"In saptamana in care s-au nascut cei doi copii s-a facut un control incrucisat al DSP, iar in probele care au fost luate nu s-a evidentiat niciun fel de incarcatura bacteriana".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si