Andrei, un bebeluș născut din părinți români, domiciliați în provincia Caserta din Italia, a venit pe lume cu un chist mare la un plămân. Aceasta malformație nu îi permitea inimii să se poziționeze corect: de fapt inima era în dreapta și nu în stânga din cauza volumului excesiv ocupat de un plămân.

Un părinții au trecut printr-un adevărat calvar atunci când au aflat că micuțul trebuie operat. Au numărat săptămânile, zilele și apoi orele care i-au despărțit de acea intervenție foarte importantă.

O echipă de medici, două departamente conectate, două spitale în sinergie: Santobono și Cardarelli împreună pentru a salva o viață.

Citește și: Un preot a fost jefuit în biserică. A rămas fără 1400 euro și telefonul mobil, după ce a fost încuiat în lăcașul se cult

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Problema de bază era atât de importantă încât să determine deplasarea inimii”, a declarat Gianluca Guggino, șeful chirurgie toracică la Cardarelli,  „astfel încât să-l aducă pe micuț într-o situație de insuficiență cardiorespiratorie gravă”. Intervenția chirurgicală a durat trei ore, iar intervenția de urgență s-a făcut vineri după-amiază.

Bebelușul român a intrat imediat la terapie intensivă:  „A răspuns imediat bine”,

 continuă Guggino.   "Drenajul a fost îndepărtat în a cincea zi și apoi s-a întors acasă. Părinții au fost neîncrezători, nu au crezut că toate acestea se pot întâmpla, pentru ei a fost un miracol, pentru că bebelușul avea deja probleme respiratorii în prima săptămână, dar era imposibil să-l opereze. Am reușit să-l ducem la a treia săptămână, operația a fost foarte delicată, s-a făcut cu tehnică microchirurgicală pentru că bebelușul este foarte mic”
.

Andrei a primit o nouă șansă la viață

Acum, după intervenția chirurgicală, Andrei cântărește 4,5 kilograme. Datorită micro-inciziilor, operația a fost efectuată pentru îndepărtarea lobului pulmonar bolnav care nu a permis plămânilor și inimii sale mici să funcționeze corect. În practică, datorită unui acces de 3-5 mm în hemitorace, s-a introdus o microcamera și s-au introdus instrumentele de operație cu alte două micro-incizii. Operația delicată a permis inimii să se repoziționeze și acum copilul a depășit total problema pe care a prezentat-o ​​la naștere.

Citește și: Caz șocant la un cimitir din Italia: O femeie a fost îngropată cu 5 kilograme de bijuterii din aur, iar hoții nu au stat pe gânduri

Întreaga operațiune a fost posibilă prin colaborarea dintre cele două echipe care colaborează la chirurgia toracică din 2019. Cazul care a început această colaborare a fost tocmai rănirea lui Noemi. Cu acea ocazie, chirurgii Santobono și Cardarelli s-au adunat în jurul mesei de operație pentru a colabora. În urma acestei experiențe, spitalele Cardarelli și Santobono au stipulat un acord care permite spitalului de pediatrie să folosească abilitățile și experiența chirurgiei toracice Cardarelli. Munca comună a chirurgilor pe o perioadă de trei ani a eliminat transferul pacienților mici în alte spitale extra-regionale pentru chirurgie toracică.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Un bărbat a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit, chiar de un coleg de serviciu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si