Micutul Gilang Andika, din Batam, Indonezia are doua fete si doua creiere pentru ca fratele lui geaman s-a oprit din evolutia pe care a inceput-o in pantecul mamei. Acum, bebelusul are doua luni si se lupta pentru viata pentru ca sufera de o afectiune la creier din cauza careia se acumuleaza lichid in cutia craniana. Medicii din Batam le-au spus parintilor ca nu pot sa efectueze operatia, care l-ar putea salva pe micut, iar tinerii cauta acum ajutor.

Anomalia de care sufera micutul Gilang este una extrem de rara si doar o nastere din 250.000 aduce pe lume un astfel de fat. Pe acelasi cap s-au dezvoltat fata si creierul fratelui geaman care nu a avut insa si un corp pentru ca ovulul mamei nu s-a divizat complet dupa ce a fost fecundat.

Bebelusul este hranit cu un tub si nu a putut sa fie alaptat natural sau cu biberonul. Hidrocefalia este afectiunea care ii pune viata in pericol in acest moment copilului cu doua fete, iar daca ar supravietui, ar putea sa sufere de leziuni grave la nivelul creierului, din cauza cantitatii mari de lichid care se acumuleaza in cutia craniana. Este cunoscut faptul ca cei mai multi copii care sufera de hidrocefalie ajung sa isi piarda abilitatea de a vorbi, de a vedea sau sa manifeste epilepsie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Parintii copilului nu au stiut despre starea copilului in timpul sarcinii, ci au aflat abia la nastere. Desi au fost la trei ecografii cu ultrasunete, niciun medic nu a identificat vreo problema pe durata sarcinii. Familia se afla la spitalul din Batam, insa medicii de acolo nu au posibilitatea sa il opereze pe micut pentru hidrocefalia care ii ameninta viata. Un spital din Jakarta ar putea sa realizeze interventia, iar parintii si-au exprimat acordul pentru o operatie riscanta cu ajutorul careia s-ar indeparta una dintre fete, un creier si o parte din cutia craniana, insa nu dispun de banii necesari.

Anomalia baietelului este cunoscuta in lumea medicala ca duplicare craniofaciala si se manifesta ca o dublare partiala sau totala a fetei din cauza nedivizarii complete a ovulului in uter.

sursa: metro.co.uk

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si