Un călugăr de la Mănăstirea Arbore din județul Suceava este anchetat de polițiști după ce ar fi întreținut acte sexuale cu doi minori de 14 și 15 ani, transmite presa locală.

Citește și: Buna Vestire 2023. Ce nu se face în această zi sfântă? Este mare păcat!

Scenele șocante ar fi avut loc într-o cameră a unei pensiuni din Rădăuți, după cum site-ul stirisuceava.net.

Ce transmite poliția din Suceava

Prin ordonanța din data de 27 februarie 2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de o persoană de gen masculin majoră, sub aspectul comiterii în concurs real a două infracţiuni de act sexual cu un minor prevăzute de art. 220 alin. 1 Cod penal.

Citește și: Buna Vestire 2023. Ce se sărbătorește, de fapt, în această zi de mare sărbătoare? Rugăciunea putiernică pe care este bine să o rostești astăzi!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit actelor întocmite de Poliție, "în noaptea de 11 spre 12 februarie 2023, în timp ce se afla într-o cameră a unei pensiuni din municipiul Rădăuţi, județul Suceava, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu doi minori în vârstă de 14 şi respectiv 15 ani, inculpatul a întreţinut cu aceştia relaţii sexuale orale consimţite".

Citește și: Buna Vestire 2023. Rugăciunea puternică pe care să o rostești astăzi! Este sărbătoare cu cruce roșie!

Ulterior, a fost luată măsura controlului judiciar faţă de inculpat, iar la acest moment dosarul se află în analiza procurorului de caz.

Cine este călugărul suspectat că i-a abuzat pe minori

Suspectul a fost hirotonit ierodiacon al Mănăstirii Arbore anul trecut, în ajunul Crăciunului, în timpul liturghiei oficiată de ÎPS Calinic în Catedrala Arhiepiscopală de la Mănăstirea „Sf.

Ioan cel Nou” Suceava, primind numele Sofronie.

După deschiderea dosarului penal, călugărul Sofronie ar fi fugit de la Mănăstirea Arbore.

Mesajul transmis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților 

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a luat act de urmărirea penală a respectivului ierodiacon, drept pentru care s-a dispus, în Ședința Permanenței Consiliului Eparhial, din data de 03.03.2023, oprirea de la slujirea liturgică.

Pentru că acuzația este de ordin penal, o anchetă internă va avea loc după încheierea cercetării de către organele judiciare; în cazul în care cercetarea confirmă fapta, persoana va fi deferită Consistoriului monahal, în vederea excluderii din cler.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Spre informare, precizăm că persoana acuzată a dat la intrarea în viața monahală o declarație pe propria-i răspundere că nu are „orientări homosexuale sau de altă natură, care să constituie impediment de a fi hirotonit”.

În plus, de la sesizarea presupusei fapte, ierodiaconul a părăsit mănăstirea fără știrea conducerii mănăstirii”, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si