Mesajele publicate de preotul Matei Vulcănescu despre iubitorii de animale au stârnit controverse. Un călugăr de la Schitul Straja din Hunedoara arată de ce animalele trebuie iubite și nu disprețuite, potrivit Stiri pe surse.

Dimitrie Ivașco, stareț la Schitul Straja din Hunedoara, îi răspunde preotului Matei Vulcănescu, cel care a stârnit un val de reacții negative prin mesajele publicate despre animale.

”Animalele din Rai îl ajutau pe Adam”

”Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi substituie oamenilor afirmând ca sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”, a fost unul dintre mesajele controversate publicate pe Facebook, de preotul Matei Vulcănescu. Dimitrie Ivașco i-a răspuns indirect preotului printr-o postare publicată de pagina sa de Facebook, cu titlul „Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească”.

Citește și: Un buncăr îngrozitor din Al Doilea Război Mondial, descoperit de arheologi. Dovezi ale unor experimente pe oameni cu arme biologice

”Animalele din Rai îl ajutau pe Adam la contemplarea Creatorului. Acesta este rostul lor firesc și deplin. După căderea omului în păcat, unele animale s-au sălbăticit, pentru ca omul să nu uite ce a adus păcatul în lume și să se smerească.

Iar alte animale au rămas domestice, pentru ca omul să se bucure și să nu deznădăjduiască. Să-și amintească de Raiul pierdut și să lucreze la mântuirea lui”, scrie călugărul de la Schitul Straja din Hunedoara.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

În opinia acestuia, este păcat să prețuiești animalul mai mult decât omul, dar sunt de înțeles și oamenii mai sensibili sufletește ce stau mai mult cu animalele decât cu oamenii.

Citește și: Turist ucis de fulger pe insula grecească Rhodos. Ce greșeală fatală a făcut

”Să nu uităm că pe Mântuitorul Iisus Hristos nu l-au primit oamenii în casele lor ca El să se nască. În schimb, animalele nu l-au izgonit din staulul lor și din preajma lor niciodată. Să iubim și să respectăm tot ce Bunul Dumnezeu a creat spre folos vieții omului și mai ales spre folosul mântuirii lui. Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească. Amin”, a fost mesajul publicat de starețul de la Schitul Straja din Hunedoara.

Mesaje dure cu privire la iubitorii de animale

”Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”, a fost unul dintre ele.

Staţiunea montană Straja din Valea Jiului este căutată de amatorii de schi, dar a devenit şi un loc de pelerinaj religios. Staţiunea montană Straja a fost înfiinţată în anii ´90, în masivul Vâlcan, în vecinătatea municipiului Lupeni dn Valea Jiului.

Staţiunea montană Straja din Valea Jiului este căutată de amatorii de schi, dar a devenit şi un loc de pelerinaj religios.

Staţiunea montană Straja din Valea Jiului este căutată de amatorii de schi, dar a devenit şi un loc de pelerinaj religios.

[Sursa foto: Straja - Facebook]

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

În timpul iernii, zona de agrement aflată la peste 1.500 de metri altitudine este căutată de amatorii de schi şi de excursii la munte, însă câteva locuri din Straja sunt destinate turismului religios, care a luat amploare în ultimii ani.

Înaltă de 19 metri şi cu o anvergură de nouă metri, Crucea Eroilor din stațiunea montană Straja a fost ridicată la sfârşitul anilor ´90 pe o culme din vecinătatea pârtiilor şi complexului de cabane şi pensiuni din Straja. Monumentul reprezintă un omagiu adus celor peste 800 de ostaşi români care au murit în aceste locuri, în Primul Război Mondial.

La începutul anilor 2000, în apropiere de Crucea Eroilor din Straja a fost înfiinţat un schit, cu o biserică de lemn şi câteva camere destinate călugărilor. Locul a devenit cunoscut pentru tunelul de peste 50 de metri folosit ca poartă de acces în curte, împodobit cu icoanele sfinţilor din Calendarul ortodox.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si