Atunci cand credem ca am aflat totul despre corpul uman, apare cate o noua ciudatenie care creeaza si mai multa confuzie. Un fenomen bizar, care sfideaza tot ceea ce credem ca stim despre organismul uman, este legat de oamenii care au venit pe lume fara ceea ce s-ar putea numi „creier”.

Nu numai ca au reusit sa supravietuiasca, ci au si avut o viata normala. Au trait ani intregi dand dovada de constiinta si constienta si, in unele cazuri, s-au integrat perfect in societate.

Cazul lui Aaron Murray, un baietel care a supravietuit fara creier, ne arata cat de putine stim cu adevarat.

Acesta s-a nascut in 2013 in Lanarkshire, Scotia, suferind de o boala grava, numita holoprozencefalie. Cei ce sufera de aceasta maladie au creierul nedezvoltat sau numai partial dezvoltat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Boala este foarte rara. De obicei, copiii care sufera de ea mor inainte de nastere sau, oricum, la cateva minute sau ore dupa ce au venit pe lume. Acelasi prognostic l-a primit si micutul Aaron.

Doctorii spuneau ca avea putin de trait si ca boala lui era „incompatibila cu viata”. Aaron s-a nascut doar cu trunchiul cerebral, iar restul creierului ii lipsea in totalitate.

Au trecut minute, apoi ore, apoi saptamani si copilul era inca viu. Doctorii erau surprinsi. Copilul respira singur si parea destul de sanatos, tinand cont de faptul ca creierul ii lipsea complet.

Dupa opt saptamani de observatie si operatii care au redus acumularea lichidului, familiei i s-a permis sa-si ia acasa bebelusul.

Inca se credea ca va muri curand. Dar Aaron a sfidat acest prognostic.

Nu numai ca a supravietuit, dar a dovedit ca era constient de lumea din jur si de oamenii de langa el. El a dat dovada si de alte capacitati cognitive, precum ganguritul, zambetul.

Mai mult, era capabil sa se joace cu fratele lui mai mare, Jack, si se uita la programele lui preferate de la televizor.

Citeste continuarea pe incredibilia.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si