Incendiul a fost sesizat la 112 in jurul orei 2.30, iar cinci echipaje de pompieri s-au deplasat la fata locului.

Centrul comercial Gemi Center este amplasat in cartierul Micalaca si este inchis noaptea, astfel ca nu au fost persoane evacuate sau ranite.

La parterul imobilului functioneaza un supermarket, un magazin de mobila, o pizzerie si alte mici magazine, in timp ce la etaj se aflau, intre altele, un mare spatiu de distractie pentru copii si un magazin de mobila.


Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca, a declarat pentru News.ro ca incendiul a fost lichidat dupa trei ore, iar la fata locului a fost pastrat un echipaj pentru supraveghere, in cazul in care flacarile ar reizbucni.

"In momentul sosirii fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperisul cladirii, care dupa aproximativ 15 minute s-a prabusit. Interventia a fost dificila din cauza constructiei din pereti portanti cu risc mare de prabusire si din cauza lipsei alimentarii cu apa a autospecialelor. S-a reusit alimentarea cu apa de la hidrantii firmelor din apropiere, caci o parte dintre hidranti nu au fost functionali sau nu au avut presiunea necesara alimentarii autospecialelor ”, a declarat Plesca.

El a spus ca exista riscul ca flacarile sa cuprinda si un hotel invecinat, insa interventia la timp a limitat pagubele.

Spatiile comerciale de la etajul imobilului au fost complet distruse, iar acoperisul de 400 de metri patrati s-a prabusit.

 

La parter, magazinele vor ramane inchise, fiind afectate de interventia cu apa.

Un pompier a suferit o luxatie la un picior, in momentul in care, ajuns la locul incendiului, a sarit din autospeciala de interventie, el fiind transportat la spital.



Cauza incendiului urmeaza sa fie stabilita in cursul zilei de joi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Foto: ISU Arad
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si