Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 anunță că, începând devineri, Centrul de Vaccinare Plevnei, din Calea Plevnei nr. 234, își va înceta activitatea.

,,Acesta se va transforma în centru pentru refugiați ucrainieni.Persoanele care doresc să se vaccineze sau care au făcut programare pentru a se vaccina la acest centru, sunt rugate să se adreseze Centrului de Vaccinare Drumul Taberei, din Aleea Lunca Cernei nr.

6A. Centrul Drumul Taberei oferă opțiunea vaccinării cu serurile Pfizer (doza 1, doza 2 sau booster), precum și cu serul Johnson & Johnson”, conform unui comunicat de presă.

Citeste si: Noi vești din Ucraina: primarul ucrainean, care a trădat și cedat orașul rușilor, a fost omorât

Potrivit reprezentanților Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, centrul va funcționa de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Platforme sigure unde puteți ajuta refugiații ucraineni

Refugees.ro este una dintre platformele online oficiale unde puteți efectua donații pentru refugiații ucraineni. Platforma a fost creată de un tânăr pentru românii și companiile românești care doresc să ajute refugiații ucraineni cu hrană, cazare, transport, servicii medicale sau alte tipuri de servicii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pe site se poate observa o hartă pe care refugiaţii o pot accesa şi pot găsi o personă care să îi ajute în locul în care se află la momentul respectiv.

Se poate observa că deja sunt români care vor să dea o mână de ajutor atât din ţară, cât şi din străinătate.

Citeste si: Medicii români sunt pregătiţi să ajute refugiatele însărcinate care vin din Ucraina. O fetiţă este primul copil ucrainean care se va naște în câteva zile în Capitală

Totodată, pe platformă sunt afișate şi 2 numere de telefon unde refugiaţii pot suna şi pot cere mai multe informaţii, atât în limba română, cât şi în limba ucraineană.

Sunt oferite deja 1.808 locuinţe pentru refugiaţi în diferite oraşe. Cele mai multe sunt în Bucureşti, Constanţa, Braşov, Cluj Napoca şi Sibiu.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Refugiaţii trebuie doar să caute resursele de care au nevoie.

Iar dacă doriți să ajutaţi trebuie să vă faceţi un cont pentru a posta o ofertă, să completaţi un formular. Selectați categoria potrivită, adăugați o descriere și opțional puteți adăuga o poză. Este important să adăugați datele dumneavoastră de contact, pentru a putea fi contactat în legătură cu oferta. Cel mai important pas al procesului este localizarea lui pe hartă.

Citeste si: Imagini șocante dintr-o maternitate din Kiev. Cadrele medicale mută bebelușii și mamele în buncăr la auzul sirenelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si