Close sidebar
Close sidebar

Un cercetator roman face o previziune alarmanta: "Una din doua persoane va avea un tip de cancer“

Cercetatorul roman Gabriel Ichim, care face parte din echipa de specialisti de la Cancer Research UK Beatson Institute din Glasgow, face previziuni alarmante. Tanarul specializat in moartea celulara sustine ca in viitorul apropiat cancerul va afecta una din doua persoane. Totodata, acesta sustine ca este o boala cu care se poate trai.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Trebuie sa invaţam sa traim cu cancerul, indiferent de contribuţia stiinţei in tratarea lui. Se estimeaza ca una din trei sau chiar una din doua persoane vor avea un tip de cancer in timpul vieţii lor. Un pic inspaimântator! Dar depinde foarte mult de tipul cancerului", spune medicul, potrivit adevarul.ro.

Cercetatorul explica ca ceea ce provoaca moarte nu este cancerul, ci metastazele, adica acele cancere depistate tarziu. Acesta spune ca sansele in tratarea bolii constau in tipul de cancer, dar si in intervenţia chirurgicala si in chimioterapie.

„In privinţa tratamentului, chirurgia este inca mama tratamentului. Daca este depistat precoce, un cancer poate fi extirpat chirurgical aproape in toate cazurile, excepţie facând iarasi cancerul de pancreas si glioblastomul. Sunt exemple de tratamente care chiar funcţioneaza. Ma gândesc la primul vaccin pentru cancerul de col uterin.

Chimioterapia implineste 50 ani si inca funcţioneaza de minune in unele cazuri“, menţioneaza dr. Ichim

Cercetatorul a vorbit si despre imunoterapie. Oamenii de stiinta au aratat ca celulele canceroase ar putea fi tratate cu ajutorul celulelor imunitare ale altei persoane, iar rezultatele sunt incurajatoare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„S-a descoperit ca diferite tipuri de cancer (cum ar fi melanomul) dezvolta strategii de a invada sistemul nostru imunitar; acestea sunt pur si simplu invizibile celulelor imunitare. Celulele canceroase, de fapt, exprima la suprafaţa lor un tip special de receptori care inhiba activitatea celulelor imunitare.

Acum câţiva ani, cercetatorii au creat inhibitori pentru acesti receptori, sunt deja in uz clinic si funcţioneaza”, mai explica medicul roman.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI