Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Un chinez a plecat în aventura vieții lui alături de prietenul său HuiHui. Bărbatul a străbătut 10 țări pe un cal

Un chinez care face înconjurul lumii pe cal, a ajuns și la noi în țară. A pornit din Spania, a străbătut 10 țări și s-a oprit la Satu Mare. De aici, vrea să ajungă tot cu calul în China.

Redactia Stirile Kanal D,

Un chinez a plecat în aventura vieții lui alături de prietenul său HuiHui. Bărbatul a străbătut 10 țări pe un cal

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

El este Xu Zhixian, un chinez de 32 de ani cu spirit de aventură, iar prietenul său este HuiHui, calul care îl însoțește prin lume. Au pornit din Spania în februarie anul trecut și de atunci au ajuns prin 10 țări. Recent, au intrat în România pe la Vama Petea, iar polițiștii de frontieră au rămas muți când i-au văzut.

Citește și: Poliția de Frontieră a făcut o serie de recomandări pentru minivacanța de Sfânta Maria. ,,S-au suplimentat arterele de control''

Acum, chinezul se bucură de tradiție și peisaje spectaculoase în Satu Mare, oraș pe care îl numește „tărâmul pălincii”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Xu Zhixian: „Este un pelerinaj pe care îl fac de la vest la est. Acesta este planul. Au fost atâția oameni care ne-au ajutat. Nu e călătoria unui singur om, au fost implicați mii de oameni care ne-au ajutat pe parcurs.”

Xu Zhixian a luat lecții de călărie pentru a putea începe aventura vieții lui

Până să ajungă la noi, chinezul cu calul său au savurat priveliștile pariziene, iar armăsarul chiar a luat prânzul cu Turnul Eiffel în față.

Xu nu știa inițial să călărească, dar după ce l-a cumpărat pe HuiHui a luat cursuri timp de 3 luni, ca să fie sigur că se poate descurca pe un drum atât de lung prin lume.

Familia bărbatului nu a fost neapărat de acord cu planul lui plin de aventură, dar nu l-au putut face să se răzgândească.

Xu Zhixian: „Eu am plecat de la mine de acasă de 14 ani, am părăsit țara acum 14 ani. Familia mea e ok, pentru ei eu sunt cel care merge de colo-colo în toată lumea.”

Xu și calul lui fac cam 30 de kilometri zilnic și poposesc în toate locurile unde poate vedea tradițiile locale.

Chinezul e la buget redus și cheltuie 600 pe lună. Are un sac de dormit, pe care îl folosește în fiecare noapte și un cort pe care îl instalează sub cerul liber.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI