Meteorologii anunță că un ciclon mediteranean va trece zilele următoare prin România. Temperaturile vor scădea și vor fi așteptate furtuni, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. 

Ciclonul va afecta partea de sud a țării

Zona de sud a țării va fi afectată de ciclonul mediteranean. Vor fi semnalate rafale vânt, precipitații abundente și temperaturi mai scăzute față de cele de săptămâna trecută. 

Citeste si: Calendar ortodox 8 noiembrie 2022: Sf. Mihail și Gavril. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

Cu toate acestea, mercurul din termometre va atinge valori peste cele normale pentru luna noiembrie în aproape toată țara. Maximele se vor încadra, în general, între 12 și 22 de grade Celsius.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bacău: O mașină a fost spulberată pe calea ferată. Șoferul a decedat în urma impactului

În ceea ce privește regiunile extracarpatice, în cea mai mare parte a intervalului va fi nebulozitate joasă, stratiformă, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros.

Pe spații mici, trecător, vor fi ploi slabe sau burniță. În plus, vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări temporare în sudul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele Carpaților Meridionali. De asemenea, dimineața, pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceață.

Cum va fi vremea în luna noiembrie

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în prima perioada 07.11.2022

- 21.11.2022 se vor înregistra temperaturi mai mari decât cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Citeste si: Ce reguli trebuie să respecte românii pentru ca statul să le achite facturile

În săptămâna 14.11.2022-21.11.2022, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre candidatura la funcţia de preşedinte al României: „Niciodată nu poţi să excluzi o astfel de oportunitate care este o mare onoare...”

În sîptîmâna 21.11-2022-28.11.20222, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si