Un ciclon mediteranean se pare că va lovi România, în acest weekend. Caracterizat prin temperaturi scăzute și prin căderea precipitațiilor, ciclonul mediteranean va înrăutăți starea vremii din țară.

Meteorologii anunță că, începând de vineri, în majoritatea regiunilor din țară, vor cădea ploi care se vor transforma treptat în ninsori.

Ciclon mediteranean în weekend

Vânt polar în România, în weekend

[Sursa foto: Colaj istockphotos]

Ciclon mediteranean în România, în weekend. Temperaturi scăzute și precipitații abundente

Un ciclon mediteranean va lovi România în weekend. Meteorologii avertizează că vremea se va înrăutăți în următoarele zile. Ciclonul care va intra în țară, încă de vineri, va aduce temperaturi scăzute și precipitații abundente.

În majoritatea regiunilor din țară, mai ales în zona de sud-est, există posibilitatea ca ploile să se transforme în ninsori, din cauza aerului polar adus de ciclon, avertizează meteoradar.ro.

Meteorologii anunță viscol

În unele regiuni va fi viscol

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Meteorologii anunță că traiectoria ciclonului este imprevizibilă. Din acest motiv, cantitatea precipitațiilor, respectiv, extinderea zonelor predispuse la ninsori, pot varia de la o zi la alta.

Totuși, cele mai predispuse zone la ninsoare, unde zăpada se va depune într-un strat considerabil, sunt sudul Transilvaniei, centrul și sudul Moldovei, dar și sud-estul țării, Muntenia și Dobrogea.

Intensitatea vântului va atinge, cel mai mult, valoarea de 50-70 km/h. În sud există posibilitatea rafalelor de vânt. Izolat, în unele zone din regiunea de sud, se vor înregistra condiții de viscol: temperaturi scăzute și rafale de vânt.

Citește și: ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Ce temperaturi se vor înregistra în România?

Temperatura maximă, în acest weekend, în România, nu va depăși 11 grade Celsius, în regiunile de câmpie, și 3 grade în regiunile montane, potrivit Administrației Meteorologice Naționale.

Cum va fi vremea săptămâna următoare?

În săptămâna 27 noiembrie-3 decembrie 2023, se vor înregistra temperaturi scăzute, iar maxima zilei nu va depăși 5 grade Celsius. În regiunile montane, meteorologii avertizează că se vor înregistra temperaturi negative, în prima parte a zilei.

Precipitații abundente și rafale de vânt

Precipitații abundente și rafale de vânt

[Sursa foto: istockphotos]

În extremitatea de sud și de sud-est a țării, există posibilitatea unor căderi abundente de precipitații. În zona montană și în regiunea centrală a țării, valorile se anunță încadrate în intervalul termin normal pentru această perioadă.

Spre sfârșitul săptămânii, există posibilitatea unei încălziri ușoare a vremii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si