Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09 noiembrie 2016, a inculpatilor Andronic Viorel, Ciolpan Iulian, Berbec Ionut-Alexandru, Neamtu Constantin, Miziligeanu Bogdan –Eugen, Covasan Dragomir-Loredan si Greaca Marius-Laurentiu. Ei urmeaza sa fie prezentati la data de 10 noiembrie 2016, Curtii de Apel Bacau, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, in perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, lucratorii de politie din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, nominalizati anterior, au fost desemnati sa efectueze activitati de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteza.

Din mijloacele de proba administrate rezulta ca luarea de mita se desfasura ca o activitate repetitiva (115 acte materiale).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

In acest context, lucratorii de politie, in legatura cu neindeplinirea atributiilor de serviciu privind constatarea si sanctionarea contraventiilor la regimul circulatiei, au primit sume de bani cuprinse intre 50 lei si 400 lei de la mai multi conducatori auto opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier.

Inculpatii Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurentiu, Covasan Dragomir- Loredan si Berbec Ionut-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contraventiei cu ocazia intocmirii acestora, prin atestarea in cuprinsul lor a unor fapte necorespunzatoare adevarului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate,

cu consecinta reducerii amenzii.

La datele de 25.04.2016 si 29.04.2016, inculpatii Greaca Marius-Laurentiu si Neamtu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mita de la conducatorii auto verificati inculpatului Andronic Viorel, in legatura cu atributiile acestuia de coordonare a activitatii Biroului rutier si controlul asupra agentilor din cadrul biroului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si