Mai multe imagini cu persoane rănite în fața celui mare spital din Gaza City, Al-Shifa au făcut înconjurul internetului. Acestea au fost atent verificate de BBC, iar concluziile lor au fost filmările sunt din afara Al-Shifa și au fost încărcate în această după-amiază.

Armata israeliană a confirmat atacul asupra ambulanței în care s-ar fi aflat teroriști Hamas 

Cu toate astea, Ministerul Sănătății din Gaza a spus că un convoi de ambulanțe a fost lovit de raidurile israeliene, chiar la poarta spitalului.

Și armata israeliană a vorbit despre acest incident. Aceasta spune că unul dintre avioanele sale a lovit o ambulanță în Gaza, iar în urma atacului mai mulți teroriști Hamas au fost uciși.

Ambulanță din Gaza

O ambulanță din Gaza a fost atacată de armata israeliană, vineri seară.

[Sursa foto: X]

Citește și: Numărul românilor ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza a ajuns la șase. Ce vor teroriștii în schimbul eliberării prizonierilor?

”Vehiculul era folosit de o celulă teroristă Hamas. Subliniem faptul că această zonă este o zonă de luptă. Civilii din zonă sunt chemați în mod repetat să se evacueze spre sud pentru propria lor siguranță", a declarat armata israeliană.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodată, armata a mai declarat că metoda de operare a Hamas este de a transfera agenți teroriști și arme în ambulanțe, deoarece în acest mod cred că nu pot fi atacați.

Tunelurile din Gaza, ținta israelienilor în aceste momente

Joi, 2 noiembrie și Institutul Francez din Gaza ar fi fost atacat de armata israeliană. Din fericire nimeni nu ar fi fost rănit, deoarece niciun angajat nu se afla la muncă.

Tuneluri Fâșia Gaza

Armata israeliană continue să atace tunelurile din Gaza.

[Sursa foto: X]

Citește și: UPDATE: Liderul Nasrallah, declarații care pot schimba războiul: "Dacă Israel atacă Liban, intrăm în război direct. America amenință că ne atacă"/ Se va alătura Hezboullah războiului?

În continuare, armata israeliană are ca și țintă tunelurile construite sub Fâșia Gaza de teroriștii Hamas. Potrivit israelienilor, aceste tuneluri s-ar întinde pe zeci de kilometri și ar fi folosite în mai multe scopuri. Chiar un ostatic eliberat ar fi povestit că teroriștii folosesc adesea camerele din tuneluri pentru a-și ține prizonierii.

Vineri, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a respins apelurile pentru o încetare temporară a focului în conflictul cu Hamas. În cazul în care ostaticii deținuți de Hamas vor fi eliberați, premierul ar lua în calcul această opțiune.

"Israelul refuză o încetare temporară a focului care nu include returnarea ostaticilor noștri", a spus Benjamin Netanyahu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si