Close sidebar
Close sidebar

Un copil a salvat-o pe tanara de 18 ani, care a mancat ciuperci otravitoare. Operatia de transplant s-a incheiat, dupa 10 ore, iar Andreea a spus primele cuvinte

Un copil de 14 ani a murit, insa organele lui au salvat 5 vieti. Andreea, tanara de 18 ani care a mancat ciuperci otravitoare, are acum un ficat nou si o noua sansa la viata.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Andreea, fata de 18 ani care a mancat ciuperci otravitoare in urma cu 10 zile, era in stare grava si fiecare ora era pentru ea o lupta a supravietuirii. Un copil de 14 ani i-a dat o noua sansa la viata fetei! Noaptea trecuta a avut loc operatia de transplant de ficat, prelevat de la baiatul de 14 ani din Oradea, care a intrat in moarte cerebrala, in urma unui accident de masina. Operatia a inceput la ora 7 seara si a durat pana la ora 5 dimineata. Medicii de la Spitalul Fundeni din Capitala au decis ca fata poate sa fie detubata, la doar cateva ore de la operatie si poate respira singura. Andreea este internata la terapie intensiva si face dializa pentru ca si rinichii ei au fost afectati de otrava care i-a invadat corpul.

Acum 10 zile, Andreea si tatal ei au ajuns la spitalul din Oradea, dupa ce au mancat impreuna ciuperci culese din padure. Starea tatalui ei s-a deteriorat extrem de repede si barbatul nu a mai putut sa fie salvat. Andreea este acum orfana, dupa ce si mama ei s-a stins, in urma cu doi ani, cand cancerul i-a luat viata. Insa Andreea nu e singura! Colegii ei s-au mobilizat si au demarat o campanie de donare de sange pentru fata, iar astazi, Andreea spune ca nu i-a fost frica deloc.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

"A insemnat enorm pentru mine, a insemnat o noua sansa la viata! Nu stiu cum, dar am fost foarte calma, nu mi-a fost frica deloc.", a spus Andreea, la cateva ore dupa ce operatia de transplant s-a incheiat. Dupa cinci zile de agonie, sansa Andreei a fost un copil de 14 ani, accidentat grav, ai caror parinti au decis sa salveze alte vieti. Si-au dat acordul pentru prelevarea organelor fiului lor, iar acum, cinci tineri sunt in viata, printre care si Andreea.

Inima prelevata bate acum in pieptul unui baiat de 15 ani care suferea de insuficienta cardiaca si care a asteptat un an de zile ziua in care sa primeasca o inima sanatoasa. A fost pentru prima data cand in Romania s-a realizat un transplant de cord la un copil. Rinichii baiatului din Oradea au salvat alte doua vieti la Cluj, iar plamanii au fost trimisi la Viena, prin Eurotransplant, nefiind compatibili cu niciun pacient aflat pe lista din tara noastra.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI