Un copil de 10 ani, în timp ce se plimba cu bicicleta, a accidentat o femeie în etate. Femeia a ajuns la spital și i-a dat în judecată pe părinții minorului. Ce valoare au daunele și despăgubirile pe care cei doi părinți trebuie să le plătească victimei?

Un minor a lovit o bătrână cu bicicleta, iar femeia i-a dat în judecată părinții

Incidentul s-a petrecut pe trotuar, în Piața Unirii, din Oradea.

În momentul în care bătrâna ieșea dintr-o farmacie, a fost lovită de copilul de 10 ani care se plimba pe bicicletă, nesupravegheat. Minorul s-a speriat și a fugit de la fața locului.

Citește și: Cine va plăti pentru moartea lui Filip, băiețelul de 8 ani care a decedat la cursurile de înot? Detalii din anchetă

Un copil de 10 ani a lovit cu bicicleta o bătrână, la Oradea

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere- antena3.ro

Potrivit informațiilor transmise de libertatea.ro, în urma impactului, femeia a căzut la pământ și s-a rănit grav la mână. Aceasta a avut nevoie de spitalizare, accidentul cu bibicleta ducând la secționarea completă a nervului ulnar. 

Ca urmare a accidentului prin care a trecut, victima a făcut o plângere penală. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au încadrat fapta incidentul, lovirea cu bicicleta și fuga de la locul accidentului, la fapta de vătămare corporală din culă. Având în vedere faptul că inculaptul era minor, aceast nu putea răspunde penal.

Citește și: Caz revoltător la Iași! O fetiță de numai 8 ani, șantajată cu imagini explicite de un bărbat de 39 de ani! Autoritățile au intrat imediat în alertă

Femeia lovită nu a renunțat și i-a dat în judecată pe părinții minorului, cerând daune morale de 25.000 de euro și despăgubiri materiale pentru cheltuielile de spitalizare și recuperare. În urma unui proces, judecătorii au stabilit că părinții minorului de 10 ani, care a lovit-o pe femeie și a părăsit locul accidentului, trebuie să plătească să plătească daune morale în valoare de 10.000 de euro și despăgubiri materiale de 20.643 de lei.

Se pare că, potrivit legii, părinții sunt obligați să își supravegheze copiii minori, fiind responsabili pentru prejudiciile pe care le-ar putea produce. Mai mult decât atât, mersul cu bicicleta pe trotuar este neregulamentar.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si