Copilul a fost adus la camera de gardă a Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din București, suferind de triplă infecție.

Copil de 3 ani- triplă infecție: gripă, virus respirator și coronavirus

În ciuda triplei infecții, copilul nu a rămas internat datorită statisticii realizate de Compartimentul de Epidemiologie a Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”. De asemenea, numărul pacienților care se prezintă la Spitalul Clinic de Copii „Dr.

Victor Gomoiu”, este în continuă creștere, la fel ca numărul testelor efectuate pentru depistarea tipului de infecție.

În același timp, datele din spital arată că numărul infecțiilor de gripă este mai mare decât infecțiile cu coronavirus și cu virusul sincițial respirator.

Citește și: VIDEO- Primul pacient din România cu triplă infecție: Are gripă, Covid și virusul sincițial respirator

Șase sfaturi care te vor proteja de o epidemie de gripă. Gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă cauzată de virusul Influenza

După ce numărul de îmbolnăviri a crescut rapid în ultima vreme, România este în pragul declarării epidemiei de gripă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că există un algoritm care duce la declararea  stării de epidemie: o creştere progresivă timp de trei săptămâni a cazurilor cu minimum 20% în fiecare săptămână consecutiv şi o rată de izolare a virusurilor gripale care depăşeşte 10% din total.

Citește și: VIDEO- Vârful gripal: când vom atinge apogeul gripei?

Cât de periculoasă este o epidemie de gripă în România

În acest moment, România se află la un pas de epidemie de gripă. În ultima săptămână au fost confirmate aproape 2.700 de cazuri. De 3 săptămâni este o creștere alarmantă a infecțiilor respiratorii.

Camerele de gardă ale spitalelor sunt tot mai aglomerate, iar 10% dintre cei care ajung acolo se internează. Iar temperaturile ridicate sunt element care favorizează activitatea virusurilor. 

,,Eu cred că gripa este mai periculoasă decât Omicronul, tulpina de COVID care circulă acum și care a devenit dominantă. Dar față de primele valuri ale pandemiei, nu. Abia în aprilie vom avea cifrele și atunci vom putea trage și concluziile'', a declarat dr. Adrian Marinescu, pentru  Libertatea.

Citește și:  Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Unde îl poți face și cât costă?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si