Un băiețel de șase ani a fost înjunghiat cu brutalitate, iar mama sa a fost grav rănită în ceea ce autoritățile numesc o crimă motivată de ură împotriva musulmanilor, informează Mirror.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, vinovat pentru moartea copilului

Incidentul șocant a avut loc în locuința lor din Plainfield, Illinois, unde băiatul, Wadea Al-Fayoume, și-a pierdut viața.

Se presupune că el a fost ucis de către proprietarul său, Joseph Czuba, în vârstă de 71 de ani. Biroul șerifului din comitatul Will a declarat că victimele, Wadea și mama sa, Hanaan Shahin, în vârstă de 32 de ani, au fost vizate din cauza credinței lor musulmane și a originii lor din Orientul Mijlociu, pe fondul conflictului actual în care sunt implicați Hamas și israelienii.

Citește și: Ziua 10 război Israel-Hamas: SUA, Israelul și Egiptul au oprit temporar focul în sudul Fâșiei Gaza. Spitalele pline din Gaza mai au combustibil doar pentru aproximativ 24 de ore

 Se presupune că băiatul a fost ucis de către proprietarul său, Joseph Czuba, în vârstă de 71 de ani.

Se presupune că băiatul a fost ucis de către proprietarul său, Joseph Czuba, în vârstă de 71 de ani.

[Sursa foto: Mirror]


În ciuda tăcerii suspectului în timpul interogatoriului, anchetatorii au adunat suficiente dovezi și mărturii ale martorilor pentru a-l acuza de două infracțiuni motivate de ură, pe lângă acuzațiile de crimă de gradul întâi și tentativă de crimă de gradul întâi. Wadea a fost înjunghiat de 26 de ori, în timp ce mama sa a suferit mai mult de o duzină de lovituri de cuțit.

Deși rănită, mama copilului a reușit să sune după ajutor

În mod remarcabil, Hanaan a reușit să se lupte cu atacatorul ei și să sune la 911, supraviețuind în cele din urmă atacului îngrozitor. Familia s-a refugiat în America, la fel ca mulți alții, sperând la o viață liniștită și sigură. Biroul șerifului din comitatul Will a declarat "Detectivii au reușit să stabilească faptul că ambele victime ale acestui atac brutal au fost ținta suspectului din cauza faptului că sunt musulmane și din cauza conflictului actual din Orientul Mijlociu care implică Hamas și israelienii."

Citește și: Marcel Ciolacu pleacă de urgență în Israel. Premierul se va întâlni cu Benjamin Netanyahu

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro



Președintele Joe Biden a condamnat acest act, subliniind că o astfel de ură nu își are locul în Statele Unite. "Ne alăturăm tuturor celor de la Casa Albă pentru a trimite condoleanțe și rugăciuni familiei, inclusiv pentru recuperarea mamei, și comunităților americane palestiniene, arabe și musulmane în general", a declarat acesta într-un comunicat.

Wadea, descris ca fiind un tânăr băiat pasionat de fotbal și baschet, tocmai își sărbătorise a șasea aniversare înainte de producerea acestui incident tragic. Viața lui a fost curmată, el o victimă a atmosferei crescânde de ură și dezumanizare care a devenit o preocupare pentru multe comunități din întreaga națiune, potrivit Consiliului pentru Relații Americano-Islamice (CAIR).

CAIR a evidențiat escaladarea rapidă a atacului, citând mesajele text trimise de Hanaan în timpul incidentului, care indică faptul că evenimentul terifiant s-a desfășurat în câteva secunde. Organizația, alături de numeroși membri ai comunității, pledează pentru unitate împotriva crimelor motivate de ură, subliniind importanța înțelegerii, toleranței și empatiei între toți indivizii, indiferent de trecutul sau convingerile lor.

Bilanțul deceselor de la izbucnirea conflictului din Israel

"Wadea a plătit prețul pentru atmosfera de ură și dezumanizare pe care, sincer, cred că o vedem aici, în Statele Unite", a declarat Ahmed Rehab, președintele CAIR.

Citește și: Primele „raiduri localizate” ale Israelului în Fâșia Gaza. Benjamin Netanyahu: "Este doar începutul"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cel puțin 1.300 de persoane au murit și alte 3.227 au fost rănite în Israel după ce gruparea militantă Hamas a lansat o incursiune fără precedent din aer, de pe uscat și de pe mare pe data 7 octombrie, au anunțat autoritățile israeliene. În Gaza, cel puțin 2.329 de persoane au fost ucise în urma loviturilor de represalii ale Israelului, iar alte 9.714 au fost rănite, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății, iar aceste cifre se așteaptă să crească.

Cel puțin 1.300 de persoane au murit și alte 3.227 au fost rănite în Israel după ce gruparea militantă Hamas a lansat o incursiune fără precedent din aer, de pe uscat și de pe mare pe data 7 octombrie.

Cel puțin 1.300 de persoane au murit și alte 3.227 au fost rănite în Israel după ce gruparea militantă Hamas a lansat o incursiune fără precedent din aer, de pe uscat și de pe mare pe data 7 octombrie.

[Sursa foto: Profimedia]


Tensiunile sunt ridicate în perspectiva unui război terestru și a ordinelor de evacuare pentru Gaza, după ce Forțele de Apărare ale Israelului au cerut "tuturor locuitorilor din orașul Gaza să își evacueze casele" și "să se mute spre sud pentru protecția lor" vineri dimineață. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si