În luna aprilie a anului 2022, Romeo Pierre Louis se afla la școală, alături de colegii cu care se juca. Brusc, acesta s-a prăbușit la pământ. Profesorii copilului credeau că doar se preface, așadar nu i-au acordat primul ajutor timp de opt minute.

Atunci când l-au verificat, au realizat faptul că nu mai respiră. O asistentă a încercat resuscitarea acestuia, folosind compresii toracice și un defribilator, dar nu au avut succes.

Colegii copilului le-ar fi spus educatorilor că băiatul nu se simte bine, însă au fost ignorați de către aceștia. 

„Când au observat că Romeo nu se prefăcea mort și avea nevoie de îngrijiri medicale urgențe, era deja prea târziu, iar viața băiatului nu a mai putut fi salvată”, se prezintă în datele din proces.  

Băiatul a fost dus la Spitalul de Copii din Connecticut, de urgență, însă în „ciuda eforturilor uriașe de a-i salva viața”, copilul a decedat două zile mai târziu. 

Părinții au dat în judecată conducerea școlii

Un copil de cinci ani a murit, după ce i s-a făcut rău la școală. Profesorii au crezut că se preface, neacordându-i primul ajutor

Un copil de cinci ani a murit, după ce i s-a făcut rău la școală. Profesorii au crezut că se preface, neacordându-i primul ajutor

La un an de la acest eveniment, părinții băiatului au dat în judecată conducerea școlii și orașul West Hartford. Rudele băiatului susțin faptul că educatorii puteau să îl salveze, dacă ar fi intervenit mai rapid.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Tragedie în Ploiești! Un copil de 2 ani a murit după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc

Potrivit avocatului părinților Michael L. Chambers Jr.

a declarat pentru Washington Post  că moartea micuțului putea fi „evitată”.

„Ca orice părinte care își lasă dimineața copilul la școală, există un nivel de încredere că profesorii pot avea grijă de cei mici. Acum, această încredere a fost în totalitate distrusă”, a declarat acesta. 

De asemenea, profesorii au fost neglijenți în mai multe moduri.

Care este motivul care a provocat moartea băiețelului?

Cauza decesului este sindromul Brugada. Aceasta este o boală rară care provoacă bătăi neregulate ale inimii. Cei care suferă de această boală nu știu că o au. Mai mult de atât, Chambers susține că părinții băiatului nu știau că acesta suferă de acest sindrom.

Citește și: Noi detalii în cazul minorului care a căzut de la etajul patru și a murit. Tatăl a fost martorul tragediei



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si