Close sidebar
Close sidebar

Un cunoscut scriitor a fost găsit mort în casă

Jerzy Pilch, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori contemporani din Polonia, a decedat vineri în apartamentul său din oraşul Kielce, la vârsta de 67 de ani, potrivit relatărilor din presa locală.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pilch este cunoscut pentru romanele sale, dar şi pentru activitatea de dramaturg, scenarist şi editorialist pentru cele mai importate publicaţii poloneze, printre care Tygodnik Powszechny şi Polityka.

Citeste si: Doliu în lumea fotografiei. Celebrul fotograf globetrotter a murit

Moartea scriitorului a fost confirmată pentru presa poloneză de soţia acestuia, precum şi de Muzeul de Literatură din Varşovia. Nu au fost oferite încă detalii despre cauza decesului.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Casa Regală a României este în doliu: "România pierde un tezaur viu al istoriei contemporane"

Pilch a fost nominalizat de mai multe ori pentru Nike, cea mai prestigioasă distincţie literară din Polonia, pe care a câştigat-o cu romanul său din 2000, ''The Strong Angel Inn'' (''Pod Mocnym Aniolem''), o relatare cvasiautobiografică a luptei sale cu alcoolismul.

Citeste si: A murit de durere după ce fiul ei de 17 ani a fost înjunghiat mortal: "Nu a mai fost ea"

Scriitorul suferea de boala Parkinson, ceea ce l-a determinat să renunţe la alcool şi să se retragă de pe scena literară a în ultimii ani, scrie agerpres.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI