Cutremurele lovesc din ce în ce mai multe zone din lume. După un seism înregistrat azi în Turcia, un cutremur de 6,1 a lovit sâmbătă seară insula Hokkaido din nordul Japoniei. Nu a fost emisă alertă de Tsunami.

Citește și: Un nou cutremur în Turcia. Seismul a avut magnitudinea de 5.3 grade

Acesta s-a produs la o adâncime de 43 de kilometri.


În această ţară sunt aplicate reguli foarte stricte în construcţii pentru a se asigura că imobilele pot rezista la seisme foarte puternice, notează AFP, citată de Agerpres.

Citește și: Bilanțul cutremurelor din Turcia a depășit 50.000 de morți

Un nou cutremur în Turcia. Seismul a avut magnitudinea de 5.3 grade

Un nou seism a zguduit Turcia. După seria îngrijorătoare de cutremure puternice care s-au așternut asupra Turciei încă de pe data de 6 februarie, cutremurul de azi a avut magnitudinea de 5.3 grade.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un cutremur  cu magnitudinea de 5.3 grade a zguduit provincia Nigde din centrul Turciei, în cursul zilei de sâmbătă.

Seismul a avut adâncimea de 7 kilometri și a lovit districtul Bor la ora locală 13:27, informează agenția turcă de gestionare a dezastrelor AFAD.

Citește și:  VIDEO- Listă școli risc seismic România. Care sunt instituțiile de învățământ încadrate în categoria de risc seismic I?

Până în prezent nu au fost raportate victime. În aceste momente, Turcia încă încearcă să se recupereze după seismele catastrofale din ultima lună care a dus la decesul a peste 50.000

de oameni.

Cutremurele cu magnitudinea de 7,7 și 7,6 au avut centrul în Kahramanmaras și au lovit alte 10 provincii- Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Elazig, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye și Sanliurfa. Acestea au afectat peste 13 milioane de persoane, în timp ce bilanțul victimelor depășește, potrivit agenției Anadolu, 44.200 de morți în Turcia, potrivit Mediafax.

Citește și: Cutremur puternic de 7 grade în China, la granița cu Tadikistan

Cutremure devastatoare în sudul Turciei

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) a declarat că numărul deceselor în Turcia cauzate de cutremurele recente a crescut la 44.218 vineri seară.

Cu cel mai recent bilanț din Siria, de 5914 morți, numărul cumulat al deceselor în cele două țări se ridică la peste 50.000, potrivit   New Daily.

Citește și: VIDEO- Listă școli risc seismic România. Care sunt instituțiile de învățământ încadrate în categoria de risc seismic I?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si