Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade a lovit, joi, 25 ianuarie, estul Turciei în regiunea Malatya, informează agenția Anadolu.

Citește și: Cutremur de 5,5 pe scara Richter! Replica vine la scurt timp după cel de 5,3 din China

Un cutremur a zguduit provincia Malatya la o adâncime de 13,93 kilometri, a transmis agenția de gestionare a dezastrelor. 

Cutremur în Turcia, regiunea Malatya. Nu au fost raportate pagube

Agenția pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD) a declarat că seismul a lovit districtul Battalgazi la o adâncime de 13,93 kilometri la ora 16.04. ora locală.

Guvernatorul provinciei Malatya, Ersin Yazici, a spus: "Nu am primit nicio notificare negativă deocamdată. Echipele noastre își continuă controlul în teren".  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cutremur în Turcia, regiunea Malatya

Cutremur în Turcia, regiunea Malatya

[Sursa foto: Twitter]

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat că nu au fost raportate victime după cutremur și că toate echipele de urgență și de prim răspuns se aflau pe teren pentru a monitoriza eventuale daune.

Cutremurul din 25 ianuarie din Malatya a avut loc la aproape un an după două cutremure mortale care au lovit sud-estul Turciei pe 6 februarie 2023, unul cu magnitudinea 7,7 și celălalt cu 7,6.

Ambele cutremure au fost resimțite la acea vreme în provincia Malatya și au provocat pagube majore.

Cutremurele din 6 urmă cu un an au provocat aprox.50.000 de morți, conform cifrelor oficiale.

Veteranul seismolog Naci Görür a spus într-o postare pe rețeaua de socializare Twitter că seismul din 25 ianuarie a avut loc „probabil pe un segment de falie care nu a fost rupt ca urmare a cutremurelor din 6 februarie. După cum știți, o cantitate semnificativă de energie a fost transferată în aceste zone.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si