Loredana Ciocan, bucatar: Este iarna, este foarte frig afara, va recomandam un desert de ciocolata cu fructe de padure pentru un plus de energie. Este ciocolata belgiana, topita pe bain-marie, cu o concentratie de cacao de 70%. Arata delicios. Da, este si foarte sanatoasa.
N-o spunem noi, ci specialistii care ne garanteaza ca are proprietati minune de care ar fi bine sa profitam. Consumata in cantitati moderante, pune inima in functiune, protejeaza organismul impotriva imbatranirii si are efecte benefice pentru piele.
-Vom face acum chocolate bowl-ul. Vom pune in forma ciocolata topita. O bagam la congelator timp de 15 minute, apoi o scoatem si o desfacem de pe forma.
Un bol de ciocolata care-ti lasa gura apa, umplut cu tot felul de bunatati.
- Am pus inghetata si acum vom orna. Vom pune fructe, turta dulce, fructele sunt pentru un aport de vitamine foarte mare.
Pe langa ciocolata, mai aveti nevoie de zmeura, capsuni, afine si biscuiti cu menta.
Bolul de ciocolata umplut cu inghetata, turta dulce si fructe de padure se topeste sub picuri incinsi de licoare buna ca mierea.
-Cred ca pe vremea asta si pe frigul asta, cred ca e cel mai potrivit. O ciocolata calda, fierbinte. E foarte bun. Are turta dulce, inghetata cu ciocolata.
Fructele de padure sunt pline de vitamine si minerale, asa ca o sa va ajute organismul in lupta cu virozele de sezon.