Profesorii au sunat imediat la 112 și un echipaj SMURD a ajuns imediat la fața locului. Elevul a fost resuscitat în clasă după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Elevul ar avea probleme cardiace

Potrivit informațiilor oferite de dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, elevul a suferit un stop cardio-respirator și a fost rapid resuscitat de echipajul SMURD. Incidentul s-a întâmplat joi dimineață, la ora 10, într-o clasă de-a VII-a.

Elevul ar prezenta probleme cardiace congenitale și a fost victima unui episod medical brusc, fiind nevoie de intervenția imediată a serviciilor de urgență.

Directorul școlii, Călin Serac, a remarcat eficacitatea intervenției echipei SMURD și a precizat că intervenția medicului școlii, deși experimentat, nu a fost necesară, pentru că echipa de salvatori a sosit imediat. În urma incidentului, conducerea școlii a aflat că elevul suferea de o afecțiune cardiacă, informație care nu era cunoscută inițial în instituția de învățământ.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Gerul vine din nou în țară! O nouă masă de aer rece traversează România. Unde va ninge?

Părinții elevului nu au anunțat nici dirigintele clasei, nici instituția de învățământ despre problema medicală cu care se confruntă copilul, iar profesorii au aflat ulterior de la conducerea școlii. Inspectorul școlar general Horea Abrudan a precizat că informațiile privind starea medicală a elevului nu erau cunoscute de cei din școală și că părinții și familia nu a informat despre afecțiunea pe care o are copilul.

„Copilului i s-a făcut rău la școală, în timpul orei. Nu a fost la ora de Educației Fizică, ci de Științe Sociale. Din câte am înțeles, elevul are probleme cardiace, congenital. Școala nu cred că știa despre afecțiunea copilului, întrucât părinții nu au anunțat școala. Din păcate, copilul era bolnav”, a declarat inspectorul șef Horea Abrudan. Elevul se află în prezent internat la Terapie Intensivă în unitatea medicală de pe Corneliu Coposu, starea sa fiind gravă, dar stabilă. „El a fost resuscitat, evolutia fiind bună după resuscitare. Băiatul este acum internat la secția de Terapie Intensivă de pe strada Coposu”, a declarat dr. Hadrian Borcea, potrivit Bihon.ro. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si