Close sidebar
Close sidebar

Un englez va petrece ani buni în spatele gratiilor după ce a plătit cu bani falşi într-un club. În timpul procesului i s-a refuzat dreptul la avocat

Un englez în vârstă de 29 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost prins folosind bani falşi pentru a plăti o băutură într-un club din Maroc. Condițiile de detenție sunt descrise ca fiind inumane, în timpul procesului bărbatului refuzându-i-se dreptul la avocat sau traducător, notează jurnaliștii de la Mirror.

Alexandra Costea,

Un englez va petrece ani buni în spatele gratiilor după ce a plătit cu bani falşi într-un club. În timpul procesului i s-a refuzat dreptul la avocat

[Sursa foto: Instagram/ o_andrews_93]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oliver Andrews, în vârstă de 29 de ani și originar din Bournemouth, Anglia, a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut, în urma acuzațiilor formulate de poliție cu privire la utilizarea de bani contrafăcuți. Potrivit sursei, Andrews și un prieten al său ar fi folosit acești bani pentru a achiziționa băuturi alcoolice într-un club din Maroc.

Citește și: Un bărbat care se afla sub influența alcoolului a supraviețuit după ce a căzut de la etajul 19 al unui bloc din Rusia

În ultima noapte de vacanță în Maroc, tânărul a mers împreună cu un prieten la un club din Marrakech, unde și-a cumpărat o băutură.

A doua zi dimineața, cei doi au fost reținuți de către poliție, care l-a informat pe Andrews că jumătate din banii pe care îi folosise erau falși.

Ulterior, cei doi au fost închiși și au fost condamnați aproximativ cinci luni mai târziu. Andrews a susținut că nu știa că banii pe care i-a folosit erau contrafăcuți.

Familia se teme pentru starea de sănătate a lui Oliver

Potrivit declarației făcute de Alanna Cornick, iubita lui Oliver, sentința de zece ani a fost considerată de către aceasta ca fiind "cea mai gravă urmare", iar ea și prietenul său au planificat să lanseze un recurs împotriva deciziei judecătorești.

„Îmi pierd cuvintele, literalmente nu pot să cred. Au fost cele mai triste 24 de ore din viaţa mea. Trebuie doar să rămânem plini de speranță și să ne încrucișăm degetele”, a declarat tânăra.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește și: Femeia găsită moartă în casă în Italia a fost ucisă accidental de fiul de opt ani

Familia britanicului a afirmat că acestuia i s-a refuzat dreptul la un traducător oficial și la posibilitatea de a discuta cu un avocat, exprimându-și îngrijorarea cu privire la afecțiunea sa cardiacă, care necesită administrarea zilnică de medicamente.

În acest context, Alanna a cerut Ambasadei Marii Britanii să ia măsuri pentru a se asigura de bunăstarea lui Oliver.

„Vrem doar ca Ambasada să-și facă treaba și să meargă să-l viziteze, să ne asigurăm că îi verifică bunăstarea fizică”, a declarat ea.

Condițiile în care este închis britanicul sunt inumane 

Partenera lui Oliver a descris pe reţelele sociale condițiile de detenție drept „inumane”, cu 32 de persoane înghesuite într-o celulă de 12 persoane.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Când l-am vizitat în închisoare, el se afla într-o stare mentală și fizică foarte deteriorată și începuse să aibă gânduri sinucigaşe din cauza faptului că nu putea comunica cu nimeni din cauza barierei lingvistice”, a mai spus Alanna Cornick.

Cei doi bărbați așteaptă acum programarea unei noi audieri în instanță, sub conducerea unui alt judecător, în cadrul căreia cazul lor va fi reanalizat pentru a doua oară.

Citește și: Un turist român a fost șocat de „oferta” primită pentru un sejur în Mamaia, pentru vara anului 2023: „Cred că am greșit țara”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI