In judetul Timis, in comuna Becicherecu Mic. primarul lucreaza fara salariu si vine chiar cu bani de acasa pentru a rezolva problemele comunitati.

Raimond Ovidiu Rusu este membru al familiei Rusu, care detine una dintre cele mai mari fabrici de mobila din Romania. Are suficienti bani incat sa se lipseasca de salariul de primar, pe care prefera sa ii investeasca in flori pentru doamnele din comuna de 8 Martie si in pomi fructiferi.




Încă din momentul în care a candidat, actualul primar din Becicherec a ştiut că se va lipsi de salariu, Raimond Rusu fiind „oferit” comunei de familia care derulează o afacere sănătoasă şi profitabilă, fără contracte cu statul. „Familia mi-a spus foarte clar că vin aici pentru un singur motiv: să fac treabă. Nu am nevoie de alte surse de venit decât cea pe care mi-o asigură familia”, a declarat primarul Raimond Ovidiu Rusu, pentru „Adevărul”.

La instalarea sa pe funcţia de primar, Rusu s-a confruntat cu o problemă destul de spinoasă. Situaţia juridică a multor localnici sau proprietăţi era neclară, ceea ce afecta şi bugetul comunei. Astfel, în urmă cu trei ani, primarul a cumpărat din salariul său pe un an pomi fructiferi pe care i-a oferit localnicilor cerându-le în schimb să completeze un formular care ajuta la clarificarea situaţiei privind încasarea taxelor pentru gunoi.


„Am văzut că oamenii au nevoie de anumite stimulente să se conformeze unor reguli. Dacă le impui, cu forţa reacţionează mai rău. Dacă îi iei cu vorba bună sau îi stimulezi, chiar se implică. La noi, gunoiul se plăteşte în funcţie de numărul de persoane din fiecare gospodărie. Neavând o situaţie clară, m-am gândit să pun salariul meu pe aproximativ un an de o parte şi am oferit cu câte doi pomi fructiferi, cu condiţia să vină fiecare să declare câte persoane locuiesc în fiecare casă”, a declarat primarul.


Citeste mai mult aici

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Va fi înființat cel mai mic stat din lume. Se va afla la doar câteva sute de kilometri distanță de România- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si