Paula Toma traieste in China de doi ani, de cand a terminat liceul in Buzau. Studiaza la o prestigioasa universitate din Shanghai si a plecat, hotarata sa depaseasca toate barierele: atat pe cele culturale, cat si pe cele.... culinare.

China i-a deschis Paulei noi orizonturi. Indrazneste acum sa spere la o cariera intr-o tara asiatica, si s-a inscris la master tot acolo.

Tanara este doar unul dintre miile de copii romani care pleaca anual la studii in strainatate si care simt sa ramana departe de tara.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Internetul a ajutat-o pe Paula sa-si aline dorul de casa, de prieteni si de scoala pe care a absolvit-o in Romania.

A pastrat legatura cu fostul ei diriginte si il viziteaza de cate ori se intoarce in tara.

Si Simona a plecat din Oradea de zece ani, de cand era un copil.. Acum lucreaza ca psiholog senior atat in sistemul de stat britanic, cat si in cel privat.

Dorul de familie si de prietenii pe care i-a lasat acasa a fost cel mai mare hop pe care a trebuit sa-l treaca.

Simona a ales Londra pentru oportunitatile in plan profesional. Daca la inceput a facut aproape un an de zile voluntariat, acum castiga de trei ori mai mult decat salariul minim in Marea Britanie.

In ultimii zece ani, aproape 500 de mii de tineri cu varsta pana in 19 ani au emigrat din Romania, potrivit Institutului National de Statistica.

Iar daca ii adaugam si pe tinerii de pana in 22 de ani, care fac facultatea in strainatate, numarul e mult mai mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si