Close sidebar
Close sidebar

Un fermier și-a făcut un baraj și a blocat cursul râului pentru a folosi apa la irigații

Un fermier din Vulcan, județul Brașov, a fost sancționat după ce a construit un baraj pentru a bloca apa râului Bârsa.

Diana Puiu,

Un fermier și-a făcut un baraj și a blocat cursul râului pentru a folosi apa la irigații

[Sursa foto: ziare.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Seceta a distrus zeci de culturi, iar oamenii, dar mai ales fermierii sunt disperați pentru a-și salva culturile. Bărbatul spune că seceta l-a determinat să facă acest gest, așa că a făcut un baraj ca apa să nu mai ajungă în aval.

Citeste si: Imagini inedite cu Apele Dunării. Au secat atât de tare, încât se văd rămășițele vapoarelor din Al Doilea Război Mondial

Cu ajutorul unei motopompe și a unui furtun, fermierul și-a irigat timp de o săptămână, cele 80 de hectare de porumb, cartofi și grâu.
Oamenii care au terenurile la vale de cele lucrate de arendaş s-au trezit că la ei nu mai ajunge nici măcar un strop de apă şi au făcut plângere.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Dezastru în agricultură din cauza secetei. Peste 100.000 de hectare de culturi agricole au fost afectate

Dunărea a secat atât de tare încât se văd rămășițele unui vapor

Situația nu este una tocmai bună în   țara noastră. Experții au publicat imagini de la a doua cea mai mare hidrocentrală de pe Dunăre: Porțile de Fier II.

Din cauza secetei, apele fluviului au secat atât de mult încât aici se văd inclusiv rămășițele unor vapoare din Al Doilea Război Mondial.

Citește si:  VIDEO| Lipsa apei calde a făcut ca vânzările de oale și ligheane să explodeze în București

Dunărea a secat foarte mult. Acum se văd epavele vapoarelor din Al Doilea Război Mondial. Directorul Agenției Naționale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF)- Filiala Dolj, Veta Păsculescu, a declarat că nivelul mic al fluviului se află la un minus de 101 centimetri, situație fără precedent în ultimii 70 de ani. 

Citeste si: VIDEO| Lipsa apei calde a făcut ca vânzările de oale și ligheane să explodeze în București

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI