Florarul Florin Oprița este un om cu un suflet atât de mare. An de an, de când mama lui, infirmieră la Spitalul Județean Sibiu și-a pierdut viața, Florin plantează crizanteme pe gratis în fața unității de Primiri Urgențe. 

Florin, copleșit de oamenii care îl felicită pentru gestul său

Povestea sa a fost făcută publică atât de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, cât și de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Localnicii au fost emoționați de gestul bărbatului despre care povestesc că este un om extrem de bun.

”Povestea lui Florin, care a ajuns să fie cunoscută de zeci de mii de oameni, după ce a fost preluată în presa locală și cea națională, are o continuare fericită. „Primesc mesaje și telefoane din partea unor oameni pe care nu-am întâlnit niciodată. Alții au venit la seră, în Cristian, să mă cunoască și să cumpere flori”. Gestul pe care Florin Opriță l-a făcut în amintirea mamei sale, plantând crizanteme multicolore în fața Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a impresionat o mulțime de oameni care, acum, îl felicită și îi strâng mâna”, a scris Daniela Cîmpean pe pagina de Facebook.

An de an, de când mama lui, infirmieră la Spitalul Județean Sibiu și-a pierdut viața, Florin plantează crizanteme pe gratis în fața unității de Primiri Urgențe. 

An de an, de când mama lui, infirmieră la Spitalul Județean Sibiu și-a pierdut viața, Florin plantează crizanteme pe gratis în fața unității de Primiri Urgențe. 

[Sursa foto: Consiliul Județean Sibiu - Facebook]

Citește și: EXCLUSIV- Beniamin, românul care vrea să transforme o clădire istorică din Franța în hotel: ”Clădirea a aparținut unei familii evanghelice locale”

Cum l-au salvat florile pe Florin?

De asemenea, o mulțime de oameni l-au căutat pe bărbat care spune că este atât de copleșit.

„M-au căutat ieri, la Consiliul Județean Sibiu, în piața de vineri, și azi, aici, la Piața Volantă Transilvania. Eu și soția mea, Adriana, suntem copleșiți de bunătatea lor. Încă mai sunt oameni buni pe lumea asta”, a mai spus Florin Oprița.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Oamenii nu cumpără doar o floare, ci aduc o bucurie celui care, prin felul său generos și simplu de a fi, ne demonstrează că județul Sibiu are oameni și locuri de poveste!”, a mai fost mesajul transmis de președinta Consiliului Județean Sibiu.

Citește și: EXCLUSIV- Povestea românului abandonat care a deschis două centre pentru copii/ Valentin Căldăraș: ”Am creat un loc de joacă și două săli de terapii speciale la Spitalul Louis Țurcanu”

Gestul său Florin a fost lăudat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, acolo unde personalul a găsit rapid și o conotație simbolică a plantării florilor de toamnă. Așadar, semințele sunt ca niște speranțe pe care medicii le plantează zilnic în viețile oamenilor.

”Un cunoscut proverb spune că “toate florile zilelor de mâine cresc din semințele zilei de azi”. Iar prin gestul său de planta gratuit flori în fața Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, Florin Oprița demonstrează adevărul acestei zicale, sădind astfel, la fel ca personalul medical care salvează zilnic vieți, “semințele” unei lumi mai bune.

Mulțumim, Florin Oprița!”, a scris conducerea unității medicale.

Florin Oprița -florar

Florin Oprița -florar

[Sursa foto: Consiliul Județean Sibiu - Facebook]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV -Profesorul Anului din mediul rural: ”A fost o reușită, copiii au citit mai mult decât ar fi făcut-o vreodată dacă ar fi fost obligați”

Fostul muncitor este ajutat în toate demersurile de soția lui Adriana. Ei și-au construit o seră la marginea Sibiului, iar acum au devenit extrem de cunoscuți pentru plantele extrem de frumoase. Florin spune de altfel că florile i-au salvat viața, deoarece a fost o perioadă în care el a fost foarte bolnav și nu mai putea munci ca odinioară în construcții, din cauza condițiilor grele.

„Era să mor, am fost foarte bolnav. Când m-am pus pe picioare, m-am apucat de floricultură. Cu mâna pe inimă spun că florile mi-au salvat viața. Am pornit cu sufletul deschis și recunoscător că viața mi-a dat o a doua șansă”, a mai spus bărbatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si