El e Bogdan Tuchilus, pasionat de sport, dar si brutar cu har! Secretele meseriei le-a invatat... in lipsa soacrei!
Bogdan Tuchilus – brutar: “ Am ramas fara paine. M-am apucat de framantat, mi-a iesit din prima si am inceput sa fac paine de atunci”.
In fiecare dimineata, Bogdan se trezeste la ora 4.00 si incepe sa framante aluatul.
Cristina Tuchilus- sotia lui Bogdan: “E ceva foarte placut. Fac in fiecare zi lucrul asta, il fac cu drag. Am invatat de la mama mea cum sa impletesc painea in trei, in patru, in cinci si imi place”.
Valerica Ionita- soacra lui Bogdan: “ Reteta o are de la mine. Chiar daca o mai dau la altcineva, daca nu simte la framantat, nu iese ca painea noastra. De aceea asta este cea mai buna”.
In epoca E-urilor si a chimicalelor, in casa familiei Tuchilus miroase mereu ca pe vremea bunicilor. Cei care ii trec pragul ca sa guste din painea dolofana se intorc iar si iar, ca sa mai ia!
Bogdan vrea sa-si deschida o brutarie cu fonduri europene si sa se apuce si de cozonaci. Pana atunci, vinde produsele gustoase, cunoscutilor. Painea impletita la tava, facuta de el a primit deja atestat de la Directia Agricola Vrancea.