"Daca se insista pe aplicarea acestei legi, vom asista la o lipsa de sustenabilitate. O vom vedea probabil aplicata o jumatate de an, dupa care nu vor mai exista bani, inflatia va creste, rata de indatorare a statului va creste si probabil foarte scurt timp vom reveni la situatia initiala, lucru care insa nu va fi simplu, pentru ca practic se vor taia salariile", a spus Jianu, in cadrul unei conferinte de presa.

El a amintit ca, in 2014, Curtea Constitutionala a decis ca taierile de salarii din timpul Guvernului Boc nu au fost constitutionale, iar statul a trebuit sa dea banii inapoi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Ridicam inca o data acest semnal de alarma, pentru ca este nevoie de echilibru, este nevoie, dincolo de calculele politice, de calcule economice foarte bine justificate, bazate pe puterile economiei actuale.

si, inca o data, sa introducem intotdeauna sursa banilor", a adaugat Jianu.

Potrivit acestuia, legea a fost votata de Senat cu 54 de modificari admise, insa fara a exista o evidenta a impactului si fara a se arata de unde vor veni acesti bani. Potrivit calculelor CNIPMMR, amendamentele adoptate in Senat vor genera cresteri suplimentare de minimum 10% pentru cheltuielile bugetare, scrie Agerpres. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si