Close sidebar
Close sidebar

Un fost ministru din cabinetul Grindeanu avertizeaza: "Salariile vor fi taiate la loc, in jumatate de an"

Fostul ministru din Cabinetul Grindeanu, Florin Jianu, a avertizat ca aplicarea legii salarizarii va duce la situatia in care, dupa o jumatate de an, inflatia si rata de indatorare a statului vor creste atat de mult, incat autoritatile vor fi nevoie sa taie la loc majorarile salariale.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Daca se insista pe aplicarea acestei legi, vom asista la o lipsa de sustenabilitate. O vom vedea probabil aplicata o jumatate de an, dupa care nu vor mai exista bani, inflatia va creste, rata de indatorare a statului va creste si probabil foarte scurt timp vom reveni la situatia initiala, lucru care insa nu va fi simplu, pentru ca practic se vor taia salariile", a spus Jianu, in cadrul unei conferinte de presa.

El a amintit ca, in 2014, Curtea Constitutionala a decis ca taierile de salarii din timpul Guvernului Boc nu au fost constitutionale, iar statul a trebuit sa dea banii inapoi.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"Ridicam inca o data acest semnal de alarma, pentru ca este nevoie de echilibru, este nevoie, dincolo de calculele politice, de calcule economice foarte bine justificate, bazate pe puterile economiei actuale. si, inca o data, sa introducem intotdeauna sursa banilor", a adaugat Jianu.

Potrivit acestuia, legea a fost votata de Senat cu 54 de modificari admise, insa fara a exista o evidenta a impactului si fara a se arata de unde vor veni acesti bani.

Potrivit calculelor CNIPMMR, amendamentele adoptate in Senat vor genera cresteri suplimentare de minimum 10% pentru cheltuielile bugetare, scrie Agerpres. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI