Un fost preot a creat controverse în rândul credincioșilor cu o postare referitoare la Înviere.

Daniel Balaș este foarte activ în mediul online și de obicei abordează subiecte referitoare la persoanele care se cred credincioase, dar în realitate păcătuiesc în fel și chip.

Citește și: Calendar ortodox Săptămâna Luminată 2023: Tradiții pentru această perioadă

Preotul îi scoate pe credincioși la tablă înainte de Paște

Paștele se apropie cu pași repezi, iar mulți români se pregătesc să meargă la Înviere. Oamenii își planifică detaliat chiar și outfitul pentru marea seară în care merg să ia lumină.

Fostul preot Daniel Balaș are un mesaj pentru aceștia. El susține că nu mersul la Biserică îi face pe oameni credincioși, ci că credința vine din suflet.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: A doua zi de Paște 2023: Ce sărbătoare este în această zi?

La scurt timp, o internaută l-a pus la zid pentru comportamentul său nefiresc în Săptămâna Patimilor, o perioadă importantă pentru creștini. Preotul nu s-a dat înlături și i-a răspuns ferm, spunând că niciun om nu are dreptul să-l judece pe celălalt.

Preotul le-a reamintit oamenilor că tot oamenii sunt cei care l-au pus pe Iisus Hristos pe cruce.

În perspectiva sa, gestul de a merge la Biserică pentru a lua lumină este doar unul simbolic. 

Citește și: La ce oră începe Prohodul Domnului?

Mesajul fostului preot pentru creștinii care merg la Înviere

„Eu Îl iubesc pe Hristos pentru Învierea Lui și nu o dată în an, ci în fiecare clipă când în sinea mea învie un gând bun, o fapta bună, o iertare, o iubire.

În fiecare secundă Îl simt pe Hristos, nu o dată în an. Lumina Lui strălucește în mine pentru că sufletul e lumina lui Hristos în trup.

E ceva simbolic să te duci acasă cu lumânarea că ai luat lumina în noaptea de Înviere, dar tu trăiești în întunericul necunostintei, al minciunii, al lingusirii. Ce lumina ai luat? Aia a lumânării? Aia se stinge. Lumina din interiorul tău când o aprinzi, că pe aceea o vrea Hristos aprinsă?

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Recomandările preoților înainte de Sărbătorile Pascale. Ce spun aceștia despre femeile care nu se spovedesc și împărtășesc

Hai să luminăm cu adevărul, că mincuna oricum ne-a sugrumat. Hai să luminăm cu dreptatea, că înșelăciunea oricum e pe toate drumurile. Haideți să nu ne mai aducem aminte de rău, că ne stricăm bună dispoziție. Eu, unul, nu vreau să-mi aduc aminte de rău pentru că îmi derutează prezentul”

, a fost mesajul fostului preot  pentru credincioși. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si