Un general ucrainean susține că trupele rusești ar putea cuceri regiunea Luhansk
Trupele rusești încearcă să atace satul Berestove din estul Ucrainei, situat pe un drum principal care leagă orașul Lisiciansk din regiunea Luhansk de restul Ucrainei, a spus joi un general ucrainean, susține Reuters.
Rusia mai are foarte puțin până va cuceri întregul Luhansk, una dintre cele două regiuni ucrainene care formează regiunea Donbas. Armata rusească încearcă, de asemenea, să atace orașul Sviatohirsk din regiunea Donețk, a mărturisit generalul Oleksiy Gromov în cadrul unei conferințe de presă.
Trupele rusești încearcă să avanseze spre sud
Guvernatorul provinciei Doneţk, Pavlo Kirilenko a spus că trupele invadatoare rusești încearcă să avanseze spre sud, mai exact spre orașele cheie pe care Ucraina le deține: Kramatorsk și Sloviansk, ambele se află în regiunea Donețk.
Șeful administrației militare regionale din Luhansk, Serghei Haidai susține că orașul Lisiciansk „se află sub control ucrainean. Aceasta este o poziție avantajoasă din punct de vedere militar. Amplasarea orașului pe un deal oferă multe oportunități. Apărarea orașului este puternică”, citează Hotnews.ro.
Rușii atacă puternic în Munții Carpați. Mai multe rachete de croazieră au lovit ținte strategice
Rușii atacă puternic cu rachete de croazieră ținte din Munții Carpați, în teritoriul vestic al Ucrainei, în apropiere de Slovacia.
Rachete ruseşti au lovit o cale ferată din vestul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni, citaţi de CNN. Atacurile au avut loc în apropiere de tunelul Beskyd, în Munţii Carpaţi, nu departe de graniţa cu Slovacia, informează News.ro.
Anton Gheraşcenko, un consilier din cadrul Ministerului de Interne, a afirmat că scopul atacurilor a fost de a „perturba traficul feroviar şi a opri aprovizionarea cu combustibil şi arme de la aliaţii noştri”.
„Verificăm nivelul daunelor provocate infrastructurii. Nu sunt victime în rândul muncitorilor la cafea ferată. Trei trenuri de pasageri au întârziere. Sunt în locuri sigure şi pasagerii sunt în siguranţă”, a spus Oleksandr Kamyshin, CEO al companiei de stat Căile Ferate Ucrainene.
Munții Carpați formează un arc cu o lungime de circa 1.700
km și lățimea maximă de 130 km, desfășurându-se pe teritoriul a șapte state: Cehia (3%), Slovacia (17%), Polonia (10%), Ungaria (4%), Ucraina (11%), România (51%) și Serbia (4%).